Poağaça, sıcak tüketildiği zaman çok daha güzel olur. Özellikle çayın yanında giden en güzel atıştırmalıklardandır. Ancak çok çabuk bayatlar ve ufalanır. Oysa poğaça saklama tüyoları içerisinde bilmeniz gereken aşçılık yöntemleri var. Bunlardan biri de buzdolabı poşeti yöntemi. 

TAZE BİR ŞEKİLDE DONDURUCUYA ATIN

Lezzet.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre, pişen poğaçaları tamamen soğuttuktan sonra, buzdolabı poşetine doldurup ağzını bağladıktan sonra buzluğa atabilirsiniz. Poğaçayı buzlukta saklarken dikkat edilmesi gereken nokta, taze bir şekilde dondurucuya koymaktır. Beklemiş poğaçayı buzluğa koymak çok fazla işe yaramaz.

Ağlamaya son! Gözleri yakmadan soğan soymanın en basit yolu Ağlamaya son! Gözleri yakmadan soğan soymanın en basit yolu

POĞAÇA TAZE KALMASI İÇİN NASIL SAKLANMALI?

Poğaçaları hava geçirmez kaplarda saklamak, nemin içeri girmesini engeller ve poğaçaların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Poğaçaların içindeki nemin dışarı çıkmasını sağlamak için, onları kağıt havlu veya temiz bir bezle sarabilirsiniz. Bu, poğaçaların yumuşak iç kısımlarının sertleşmesini önleyebilir. Poğaçaları buzdolabına koymaktan kaçının, çünkü buzdolabındaki soğuk ortam poğaçaların kurumasına neden olabilir. Oda sıcaklığında saklamak genellikle daha iyidir.

Poğaçaları taze bir şekilde saklamak için poşetler içinde muhafaza edebilirsiniz. Ancak, poğaçaların üzerinde bir miktar buhar birikmesini önlemek için poşetin içine kağıt havlu eklemek iyi bir fikir olabilir. Eğer poğaçaları uzun süre saklamak istiyorsanız, dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunu yaparken her poğacı ayrı ayrı streç filmle sararak veya hava geçirmez bir kap içinde dondurabilirsiniz. Dondurucudan çıkardıktan sonra oda sıcaklığında veya hafifçe ısıtılmış fırında tekrar tazeleyebilirsiniz.

pogaca (2)

SICAK POĞAÇANIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜR MÜ?

Sıcak poğaça genellikle pişirildikten sonra üzerine bir süre boyunca bir bez veya kağıt havlu örtülerek dinlendirilir. Bu işlem, poğaçanın üzerinin yumuşak kalmasını ve daha iyi bir kıvam elde edilmesini sağlar. Poğaça piştikten sonra hemen servis edilirse, iç kısmının daha iyi olgunlaşması için bir süre dinlendirmek faydalı olabilir. Ancak, bu süre zarfında poğaçanın tamamen soğumasını beklemek gerekmeyebilir; sadece sıcaklığının biraz düşmesine izin vermek yeterli olabilir.
 

Kaynak: Mehmet Buğrahan İncecik