Basura karşı en etkili 2 doğal tarif Basura karşı en etkili 2 doğal tarif

Yumurta haşlama, genellikle tavuk yumurtasının kabuklu haldeki formunu, su içinde kaynatma işlemine tabi tutarak pişirme yöntemidir. Yumurtalar genellikle suya eklenir ve belirli bir süre kaynatılarak istenen kıvama getirilir. Yumurta haşlama süresi, isteğe bağlı olarak yumurta sarısının tamamen katı veya hafif akışkan olmasına göre ayarlanabilir. Haşlanmış yumurta, genellikle kahvaltılarda veya salatalarda tüketilen besleyici bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda pratik bir hazırlık sürecine sahip olduğu için popüler bir pişirme yöntemidir.

yumurta (3)-1

BEYAZ SİRKE KULLANIN

Öncelikle, yumurtaları buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bir süre bekletmek, çatlamayı önlemek için önemlidir. Ardından, yumurtaları haşlamadan önce dikkatlice yıkayarak üzerlerindeki kirleri temizleyin.

Yumurtaları kaynar suya koymadan önce, suya biraz sirke eklemek çatlak oluşumunu engelleyebilir. Sirke, yumurta beyazını sıkılaştırarak kabuğun çatlamasını önlüyor. Bir tatlı kaşığı sirke, suya eklenerek bu etki elde edilebilir.

Yumurtaları kaynar suya ekledikten sonra, suyun sıcaklığını yavaşça düşürmek önemlidir. Aniden soğuyan su, kabuğun çatlamasına neden olabilir. Bu nedenle, yumurtaları haşladıktan sonra suyu soğuk suyla değiştirerek yavaşça soğumalarını sağlayın.

Son olarak, yumurtaları kaynar sudan çıkardıktan hemen sonra, üzerlerine soğuk su altında tutarak daha fazla sıcaklık değişimini engelleyebilirsiniz. Böylece yumurtalarınız, çatlamadan mükemmel bir şekilde haşlanmış olacaktır.

yumurta (2)-1

YUMURTA KAÇ KALORİDİR?

Diyetkolik.com'dan derlenen içeriğe göre, Yumurtanın 100 gramı 0.72 gram karbonhidrat, 12.56 gram protein, 9.51 gram yağ içermektedir. Yumurtanın 100 gramında 143 kalori bulunmaktadır. 1 adet (50 gr) yumurta 72 kaloridir. Ortalama 60 gram ağırlığındaki bir yumurta 6 gram protein içeriyor. Tüketilen yumurtanın içeriğinde bulunan protein, tamamı sindirildikten sonra vücut proteinine dönüşerek vücut yapılarında kullanılıyor.

Kaynak: Mehmet Buğrahan İncecik