Yüzmede Antrenör Ve Sporcu İçin İstenilen Hedefe Ulaşmanın Yolları Nelerdir? İşte detaylar..

Belirlediğin hedef için istenilen zamanı ayırmak gerek.

Yarışta istediğin branşta en iyi dereceyi gelebilmek için o dereceyi yarışta kafanda yapabilecek miyim soru işareti oluşturmamak adına antrenmanda gelmeye çalışmalısın.

Her özel buluşmaların için antrenmanına engel olmayacak zamanı bul ve kendine zaman ayırmayı da unutma.

Her önemli yarışmada A,B,C finallerine kalıp orada en iyi performansı gösterebilmeyi hedef belirle.

Özel buluşmalarda dahi bir yarışı kazanabilmek için kendin adına neler gerekli olabilir sor, soruştur.

En iyi dereceni yüzebilmek için yapılan her çalışmada en iyi performansı göstermeye dikkat et.

Hedef belirlerken basamak, basamak ilerlemeye çalış. İlk önce kendi takımında en iyi performans gösterebilmeyi sonrası kendi şehrinde, ülkende ve daha sonrası da uluslararası başarılara doğru gitmeyi hedef belirle.

Yaşıtlarından büyük bir takım arkadaşının yüzdüğü derecelere yakın yüzmek veya daha iyisini yüzebilmek için kendine bir takım yapılması gereken roller belirle.

Dönem içerisinde hedef yarışlar belirleyip o yarışlarda en iyi performansı sağlayabilmek için öncesi özel hazırlıklar, ısınmasından soğumasına kadar düzenli çalışmalar ekleyip yapmalısın.    

Her hedefin belirli bir kombinasyonunu elde etmeniz gerekir.

Yapılan hedefe yönelik her pratik çalışmalarda akıcı, hızlı ve verimli olabilmeyi sağlamalısın.

Sporcunun bir sonraki yaş grupları için, önündeki hedef yarışlar için, her antrenmanın verimli olarak geçirip iyi bir sezon aralığı yakalamak üzere de bir kalifikasyon zamanı yapılması gerekir.

Sınırsız sayıda ihtimal varken seni motive edecek ne bulabilirsen onu en iyi şekilde değerlendirmeye çalış.

Hedef yarışın ne ise başarıya ulaşmak için istenilen oranda hem su hem de kara antrenmanlarına istenilen zamanı ayırmaya çalışmalısın.

Her yaptığın antrenman hedef yarışın için bir ön prova olduğunu sakın unutma ve yapamadığın her antrenman veya gitmediğin her antrenman sahneye çıkacağın zaman karşına çıkacak bir eksik durum olabileceğini bilmelisin.

Antrenörün sporcusu için haftalık, aylık ve yıllık hazırladığı antrenman programları sporcunun yaşı ve kapasitesine göre belirlenip sporcunun da eksiksiz bu antrenmanlara katılabilmesi gerekir.

Yapılan sabah antrenmanları büyük fedakârlık ve disiplin isteyen bir çalışma düzenini içerisinde barındırdığı için olabildiğince antrenmanları en verimli bir şekilde geçirebilmeyi kendine görev belirlemelisin.

Hedef doğrultusunda yapılan her sportif çalışma mükemmel bir beslenme, uyku ve düzenli bir dinlenme gerektirir. Bu durumu sağlam üç ayaklı bir masaya benzetebiliriz. Eğer ki bu ayaklardan bir tanesi hasar alırsa masanın ayakta kalması çok büyük bir denge veya şans ister. Sporcuda bu üçünden birine uymadığı takdirde ise hedefi doğrultusunda ilerlemesi veya da başarıya ulaşabilmesi büyük şans gerektirir diyebiliriz.

Yapılan her antrenman mükemmel geçecek diye bir şey de yok fakat sporcu her antrenmanda elinden geleni yapması gerektiğini bilmesi gerek ve her zaman motivasyon düzeyini en üst düzeyde tutabilmeyi başarıp hedefinden asla karamsarlığa kapılıp taviz vermemelidir.

Hedefe ulaşabilmek sadece antrenman yaparak gerçekleşemeyeceğini de bilmemiz gerekir. Yola çıkarken sporcunun yanında ailesi, antrenörü ve yakın çevresindeki insanları da hesaba katmak gerekir. Onların sporcuya olan destekleri sporcuya inanmaları ve her zaman onun yanında olması gerektiğini bilmeleri lazımdır.