Bodrum'da anne ve kız cinayeti! Rus paralı asker yakalandı Bodrum'da anne ve kız cinayeti! Rus paralı asker yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde gerçekleştirilen 'Narkoçelik-14' operasyonlarını duyurdu. Operasyonlar neticesinde 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 321 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz, bizden kaçamayacaklar. 10 aylık süre içinde uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik toplam 39 bin 661 operasyon düzenlendik. Operasyonlarda 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon adet uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevir ele geçirildi. 310 bin 639 şüpheli yakalandı. (Uyuşturucu madde satan ve kullanan şüpheliler toplamı) Bunlardan; 28 bin 44’ü tutuklandı. 12 bin 554‘i hakkında adli kontrol kararı verildi."

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince; 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter unsuru ve 44 narkotik dedektör köpeğinin operasyonlara katıldığını belirtti. Operasyonlar İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Manisa, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Sakarya, Denizli, Adana, Osmaniye, Sivas, Ankara, Van, Bitlis, Erzurum, İzmir, Mersin, Bingöl, Kırklareli, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Isparta, Malatya, Çorum, Diyarbakır, Balıkesir, Adıyaman, Kırşehir, Ordu, Antalya, Aydın, Muş, Trabzon, Muğla, Kırıkkale, Kütahya, Kayseri, Bursa, Afyonkarahisar, Iğdır ve Kocaeli illerinde gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları, yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcılarını da paylaştı. İstanbul'da 76 kilogram metamfetamin, 26 kilogram esrar, 4,6 kilogram kimyasal madde ve 92 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, Gaziantep'te 62 kilogram skunk, 25,5 kilogram bonzai, 18 litre aseton ve muhtelif miktarda toz esrar ve metamfetamin ele geçirildi. Diyarbakır'da 110 kilogram skunk ele geçirilirken, Samsun'da 27 bin 412 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve Adana'da 15 bin 802 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ülke genelindeki operasyonlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Editör: Funda Işık