İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Diyarbakır merkezli olarak Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen "Mahzen-39" operasyonları önemli sonuçlar verdi. Operasyonlar sırasında, organize suç örgütü üyelerinin Sur bölgesindeki faaliyetlerine odaklanıldı.

Audi A8 iade edildi: Zülfü Livaneli'nin 'makam aracı' sözleri dikkat çekti! Audi A8 iade edildi: Zülfü Livaneli'nin 'makam aracı' sözleri dikkat çekti!

Şüphelilerin Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnafların iş yerlerine çökmeye çalıştıkları ve zorluk çıkaran esnafların iş yerlerini kurşunladıkları, hatta bir iş hanını üs olarak kullandıkları belirlendi. Ayrıca, diğer esnaflara baskı ve korku uygulayarak iş yerlerini terk etmelerini sağladıkları, küçük yaştaki çocukları kullanarak esnaflara yönelik tehdit ve yaralama eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edildi. Örgüt, baskı, cebir ve şiddet kullanarak mağdur esnafları şikayetlerinden vazgeçirmeye çalıştı ve Sur bölgesindeki vatandaşlar üzerinde baskı kurarak kendilerine isim yapmaya çalıştılar. Ayrıca, husumet bulunan grupların arasına girip arabuluculuk yaparak maddi kazanç sağladıkları ortaya çıktı.

Operasyonlar neticesinde 33 şüpheli yakalanırken, 14 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tabanca, 2 adet av tüfeği ve çok sayıda fişeğe el konuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA