İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçime iki gün kala gerçekleştirilen iftar programında tüm milletvekilleri ve Ankara'daki adaylarının da katıldığı bir konuşma yaptı. Akşener, bağımsız olarak seçime girmeye karar verdikten sonra Antalya ve İstanbul'daki belediye meclis üyelerinin istifa ettirildiğini ifade etti. Özellikle Ankara üzerinden Mansur Yavaş'a sert eleştirilerde bulunan Akşener, "En çirkin pazarlıklar nerede oldu biliyor musunuz? Burada, Ankara'da oldu. Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında olanları itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanları ve Ankara teşkilat mensuplarının kendisiyle çalıştığını söyledi" şeklinde konuştu.

Tüyo verdi! Uçum'dan 'Yeni Anayasa' paylaşımı! Tüyo verdi! Uçum'dan 'Yeni Anayasa' paylaşımı!

Meral Akşener, Mansur Yavaş hakkında, "Malcolm X ev kölesinden bahsederken, 'Efendisini kendisinden bile çok seven' der. Bugün Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, CHP lideri Özgür Özel için ise, "Bu arkadaş seçimlere kadar bizi terörist çapulcu ve marjinal olarak ilan ederse şaşırmayın, sonra ruh ikizi deyince kızıyorlar. Bana abla mabla demeyin istemiyorum. Sizin bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla demenizi istemiyorum" şeklinde konuştu.

Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yüklenerek, "Hapis cezası haberini aldığımda Saraçhane'ye koşan bir tek biz vardık. Ama maalesef, bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği iddiasıyla İYİ Parti olduğumuzu söyledi" dedi. Ülkücü şarkıcı Ozan Arif'in dizeleriyle İmamoğlu'na göndermede bulunan Akşener, "'Ne insanlar tanıdım, hep hikaye çıktı. Kime dedi ağır bir şey, tarttım baktım, gram çıktı'. Yanına koştuğumuz dünün mağdurları, bugünün zorbaları oldu. Dalına bastığımız anda, maskeler düştü, gerçek yüzler ortaya çıktı. Her türlü çirkinlik ortaya saçıldı" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ