Optik yanılsama, insan beyninin algılama süreçlerine meydan okuyan büyüleyici bir olgudur. Nesnelerin, çizimlerin veya kişilerin akıl almaz bir şekilde değişen görüntüleri, zihinsel ve fiziksel algıları şaşırtıcı şekillerde etkileyebilir. Bu tür illüzyonlar, fiziksel, fizyolojik ve bilişsel seviyelerde ortaya çıkabilir ve psikanaliz alanında da önemli bir rol oynar. Örneğin, bir bukalemun normalde nesnelere farklı açılardan bakabilir ve bu da farklı algılar oluşturabilir.

Bu zeka dolu illüstrasyonlardan biri, resimdeki papağanlar arasında gizlenmiş bir bukalemunun varlığını algılamak mümkündür. Bu tür optik yanılsamalar, insan algısının karmaşıklığını ve esnekliğini vurgular, bize doğanın ne kadar ilginç ve keşfedilmeyi bekleyen birçok yönü olduğunu hatırlatır.

hakimiyet.com'da yer alan bir IQ testinde papağalanların arasında saklanan bir bukalemun paylaşıldı. Bakalım 9 saniye içerisinde bu bukalemunu bulabilecek misiniz. Süreniz başladı bile. 9... 8... 7....

Aşağıdaki görüntüdeki gizli bukalemunu insanların yalnızca %5'inin bulabildiği iddia edildi. Bu optik yanılsama görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

SADECE 9 SANİYE SÜRENİZ VAR

Saklı bukalemunu fark etmekte zorlanıyorsanız, yardım etmek için buradayız. Görselin sağ alt kısmına dikkatli bakarsanız papağanların arasında saklanan turkuaz renkli bir bukalemun göreceksiniz. Bu optik yanılsama görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir.

OnlyFans kullanıcısı Merve Taşkın ülkeyi terk etti OnlyFans kullanıcısı Merve Taşkın ülkeyi terk etti

Yani bukalemun mavi ve turuncu papağanların arasında saklanıyor. Görüntü, görüntüde saklı bukalemunu tespit etmeye çalışan binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu.

Kaynak: hakimiyet.com