Gösteri sırasında balyozla arkadaşını öldürdü! Gösteri sırasında balyozla arkadaşını öldürdü!

1 yıl içinde Japonya'da rekor sayıda ayı saldırısı görülmesi, yetkililerin ve yaban hayatı uzmanlarının tekrar tekrar uyarı yapmasına yol açtı. Son 365 gün içindeki 219 saldırıdan en korkutucu olanı ise bir boz ayının, balıkçının kafasını kopardığı vakaydı. Ayılar, tükenen besin kaynakları ve artan insan nüfusu nedeniyle stres altında.

Japonya'da ayılar yılın bu zamanlarında kış uykusundan aç ve yiyecek aramak üzere uyanıyorlar. Profesör Kevin Short, "Ayıların kış aylarında aç uyanmaları garip değil. Ancak yiyecek kaynakları o kadar sınırlandı ki, normalden daha sinirliler" dedi.

KÜRESEL ISINMA DA ETKİLİ

Son yıllarda hızla kötüleşen duruma sıcak ve kısa bir kış da katkıda bulundu. Nippon Times tarafından paylaşılan 2023 tarihli resmi bir rapor, gözlemlerin 2019 ve 2020'de rekor seviyelere yaklaştığını gösterdi. Öte yandan saldırılar 2023'te hızla arttı. 2006'dan bu yana herhangi bir yılda 150'den fazla olay meydana gelmemişti.

Konu hakkında uzman olan Shinsuke Koike, "Bir zamanlar ayılar ve insanlar arasında tampon bölge görevi gören dağ eteklerindeki kırsal tarım alanları giderek daha fazla yok oluyor" diye konuştu. Özellikle yürüyüşçülere uyarı yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ