ABD'de 49 yaşındaki Christopher Stultz, hakkı olmadığı halde 663.000 dolar gazi yardımı aldıktan sonra 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. ABD Başsavcılığına göre; Stultz, gazi malullüğü yardımlarından yararlanmak için sakatlık numarası yaptığını kabul etti.

Eski askerin, yirmi yılı aşkın bir süre boyunca düzgün yürüyemediğini ve hareket etmek için tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu söylediği ortaya çıktı. Hapis cezasına ek olarak Stultz'un, gazi yardımlarından elde ettiği söylenen toplam miktar olan 663 bin doları tazminat olarak geri ödemesine karar verildi.

ARABALARI DA SATTI

Enkaz bulundu, yaşam belirtisi yok! Enkaz bulundu, yaşam belirtisi yok!

199O'lı yıllarda orduya katıldıktan bir yıl sonra Stultz, attan düşerek omurilik yaralanması yaşadı. 1999 yılında terhis edildi ve kısmen engelli olarak derecelendirildi. Ancak 2003 yılında Stultz, artık her iki ayağını da kullanamadığını söyledi. Sonrasında %100 engelli kabul edildi ve aylık yardımlarını artırdı. Kendisine ayrıca gazilere yardım etmek amacıyla özel olarak yapılmış arabalar için toplam yaklaşık 190.000 dolar fon verildi.

Savcılar, Stultz'un bu araçları hiçbir zaman kullanmadığını, bunun yerine onları nakit karşılığında sattığını söylüyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, eski askeri ihbar etmişti. Bunun üzerine uzun süre izlenen adamın, gayet normal şekilde yürüyebildiği ortaya çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ