New York'taki Manhattan Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ilişki yaşadığı yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a 2016 başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödeme suçlamasıyla yargılandığı biliniyor. Duruşmada, davaya odaklanan isim olan Daniels çapraz sorguya alındı. Trump'ın avukatı Susan Necheles, Daniels'ın "sus payı" ödemesini kabul etmedeki motivasyonunu sorguladı ve neden seçim kampanyasının son günlerinde hikayesini açıklamak yerine para almaya çalıştığını sordu. Daniels, bu soruya "Gerçeğin ortaya çıkmasını istedim" şeklinde yanıt verdi ve Trump'la yaşadığı ilişkiye dair doğru bir hikaye uydurabileceği iddiasını reddetti.

Duruşmada Trump'ın başkanlığı döneminde özel asistanı olan Madeleine Westerhout ve Trump Organization şirketinin muhasebecisi Rebecca Manochio da tanık olarak dinlendi. Westerhout, Trump'ın kişisel harcamalarını nasıl yaptığına dair bilgi verirken, Manochio Trump'ın kişisel harcamalarına ait çekleri imzaladığını belirtti.

Şiddet görüntüleri ortaya çıkmıştı: Rapçi P. Diddy sessizliğini bozdu! Şiddet görüntüleri ortaya çıkmıştı: Rapçi P. Diddy sessizliğini bozdu!

Trump'ın savunma ekibi, Daniels'ın ifadelerinin tutarsız olduğunu ve jürinin Trump'a karşı önyargılı olabileceğini iddia ederek davanın görevsizlik kararı verilmesini talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Ayrıca Trump'ın Daniels'a yanıt verebilmesi için basına konuşma yasağının kaldırılması talebi de kabul edilmedi.

Duruşmanın sona ermesinin ardından Trump, mahkemeye yönelik eleştirilerini yineleyerek Yargıç Juan Merchan'ı taraflı olmakla suçladı ve mahkemede yaşananları "New York eyaleti ve ülke için bir utanç kaynağı" olarak niteledi.

Kamuoyunda "sus payı" davası olarak bilinen bu davanın sonucunda Trump'ın 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Bu dava, ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA