Fuji Dağı'na giden Yoshida Yolu'nun eteklerindeki Fujikawaguchiko, Japonya'nın en ünlü dağının mükemmel fotoğrafını çekmeye çalışan yabancı turistlerin akınına uğradı. Yerel bir yetkili, "Artık bıktık. Manzarayı engellemek için tel örgüler ve bariyer yapıyoruz. Bu tarz önlemler almak zorunda kalmamız gerçekten üzücü. Çünkü buraya inanılmaz sayıda insan geliyor ve çöp yığınlarıyla uğraşıyoruz" açıklamasında bulundu.

Ücretsiz Karla Kaplı Dağ Stok Fotoğraflar

Hastane parasını ödeyemeyince karısını boğdu! Hastane parasını ödeyemeyince karısını boğdu!

NE YAPTIYSAK OLMADI!

Adını vermek istemeyen yetkili, turistlerin çöp bırakması ve trafik kurallarına uymaması nedeniyle sorunların devam ettiğini söyledi. Kendilerini uyarmak için işaretler koyuldu. Ayrıca çok sayıda güvenlik görevlisi sözlü uyarılarda bulundu ama durum devam etti. 2.5 metre yüksekliğindeki bariyerin önümüzdeki hafta başında dikilmesi bekleniyor.

A tourist takes a photo at the spot in Fujikawaguchiko where the barrier is due to go up. - Philip Fong/AFP/Getty Images

Fujikawaguchiko Kasabası, Fuji'nin kuzeyinde bulunuyor. Turistler sadece kasabayı kirletmiyor. Birçoğu doğrudan Japonya'nın simgesi ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Fuji Dağı'na gidiyor ve yol boyunca çöp bırakıyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL