Tuvalette küçük kızları videoya çekti! Sapık uçuş görevlisi.. Tuvalette küçük kızları videoya çekti! Sapık uçuş görevlisi..

Almanya'nın Solingen kentinde gerçekleşen yangında, bir ailenin tamamen yok olmasına neden olan yangının kundaklama sonucu çıktığı ortaya çıktı. 4 katlı bir binada çıkan yangında, aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 9 kişi de yaralandı. Ölenlerin Türk kökenli Bulgar vatandaşı olduğu belirtildi.

İtfaiye tarafından yapılan açıklamada, yangının 2. katta başladığı ve çatı katındaki evlerde uyurken ailenin yangında hayatını kaybettiği ifade edildi. Yangın sırasında binadaki toplam 21 kişi tahliye edildi ve dumandan etkilenen birçok kişi olay yerinde tedavi altına alındı.

Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda yangının kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi. Ayrıca, yangından günler önce binanın koridorundaki bir bebek arabasının ateşe verildiği de belirlendi.

Bu olay, 1993 yılında Solingen'de yaşanan ve 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği Solingen Faciasını akıllara getirdi.Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, Solingen'de çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının acılı ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar temenni edildi. Ayrıca, yangının mahiyetinin hızlı bir şekilde soruşturularak açıklığa kavuşturulmasının önemli olduğu vurgulandı.

2

SOLİNGEN FACİASI

Solingen Faciası 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya'nın Solingen şehrinde, Türk kökenli Durmuş ve Mevlüde Genç çiftinin müstakil evinin neonaziler tarafından kundaklanması sonucu aileden beş kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıdır.

Solingen'de 29 Mayıs 1993 tarihinde meydana gelen saldırıda, dört aşırı sağcı Alman, Genç ailesinin evini kundaklamış, olayda ailenin beş bireyi hayatını kaybetmişti. Genç ailesinden hayatını kaybedenler: Gürsün İnce, Hatice, Hülya, Saime Genç ile Gülistan Öztürk'tür.

Kaynak: HABER MERKEZİ