Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da yönetim, ordunun 223 sivili öldürdüğü iddiasını haberleştirdikleri gerekçesiyle Voice of America ve BBC Afrika'nın yayınlarını geçici olarak askıya aldı. Uluslararası radyo istasyonlarının, iki hafta boyunca dinlenemeyeceği açıklandı. İnternet sayfaları ve dijital platformlara da erişim engellendi.

ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) raporu, ordunun şubat ayında en az 223 sivili öldürdüğünü açıklamıştı. Bunların 56'sının çocuk olduğu belirtmişti. Yönetim, HRW'nin raporunu haberleştiren kuruluşlar hakkında yaptırım kararı alınacağını belirtmişti.

Kimyasal tank patladı: 1 ölü, 4 yaralı! Kimyasal tank patladı: 1 ölü, 4 yaralı!

GÖZÜMÜZÜ KORKUTAMAZLAR

Burkina Faso yönetimi, 2023 yılında iki Fransız gazeteciyi sınır dışı etmiş ve aralarında France24'ün de bulunduğu bazı kanalların yayınını tamamen durdurmuştu. Bir BBC sözcüsü, "Bölge hakkında kamu yararına, korku veya iltifat olmadan haber yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Amerika'nın Sesi (VOA) ise Burkina Faso hakkındaki haberlerinin arkasında durduğunu ve ülkedeki faaliyetleri tam ve adil bir şekilde ele almaya devam etmeyi planladığını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ