Üst düzey bir psikoloji grubu, sosyal medya platformlarının yetişkinler için tasarlandığını ve "doğal olarak gençler için uygun olmadığını" öne sürdü.

Bu sebeple teknoloji şirketlerini ve yasa koyucuları, ergenlerin ruh sağlığını korumak için daha büyük adımlar atmaya çağırdı. Amerikan Psikoloji Derneği, 'Sürekli olarak ekranı kaydırma' ve anlık bildirimler gibi sosyal medya özelliklerinin, gelişmekte olan beyinleri, bağımlılık yaratan deneyimlere esir edebileceğini belirtti.

Gazi yardımı almak için yıllarca sakat numarası yaptı Gazi yardımı almak için yıllarca sakat numarası yaptı

KLİNİK BAĞIMLILIK BELİRTİSİ

Büyük sosyal medya platformlarında yaş sınırlamaları var. Ancak bu önlem, tek başına tehlikeleri tam olarak ortadan kaldırmıyor. Çünkü birçok çocuk, bu sınırları aşabilecek çözümleri kolayca buluyor. Baş Bilim Sorumlusu Mitch Prinstein, "Platformlar, çocukları mümkün olduğu kadar uzun süre meşgul edecek, onları orada tutacak şekilde tasarlanmış gibi görünüyor.

Çocuklar bu dürtülere yetişkinler kadar etkili bir şekilde direnemiyor. Gençlerin yarısından fazlası, sosyal medyaya karşı en az bir klinik bağımlılık belirtisi gösteriyor" dedi. Raporda sosyal medya şirketlerinin uygulayabileceği spesifik değişiklikler sunulmadı. Prinstein, seçeneklerden birinin, "sonsuz kaydırma" veya uyarıların kapatılması olabileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ