Yakın tarihte dünyanın en kötü şöhretine sahip kartel lideri olan ve savcılar tarafından "acımasız, kana susamış lider" olarak adlandırılan Joaquin Guzman, istediğini alamadı. El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu, 20 Mart'ta yazdığı bir mektupta hakimden eşi ve kızlarının kendisini ziyaret etmesini istemişti.

Yedi aydır kızlarıyla görüşmediğini belirten Guzman, avukatları aracılığıyla, "Kızlarımla konuşmama izin vermeyerek beni farklı şekilde de cezalandırıyorlar" açıklamasını yaptı.

ÖMÜR BOYU İÇERİDE KALACAK

Guzman, çok sayıda yüksek profilli mahkumun bulunduğu Colorado, Florence'daki Supermax hapishanesinde ömür boyu hapis cezasını çekiyor. 2019 yılında uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve çok sayıda cinayet sebebiyle mahkum edilmişti.

Üniversite öğrencisi kampüste öldürüldü Üniversite öğrencisi kampüste öldürüldü

Cezasına "Rocky Dağları'nın Alcatraz'ı" olarak bilinen izole hapishanede başladığından beri El Chapo, içerideki hayatını daha katlanılabilir kılmak için çeşitli dilekçeler verdi. Savcılar, Sinaloa Karteli yüzünden binlerce kişinin öldüğünü ve çok daha fazlasının öldürülmesi emrinin verildiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ