Çoğu insan, sarımsakları düzenli olarak hiçbir sorun yaşamadan yiyebilir. Genel olarak sarımsak alerjiniz varsa siyah sarımsaktan da uzak durmalısınız. Ancak çoğu insanda bu durum görülmüyor. Siyah sarımsak çok yönlü ve besleyici bir maddedir. Azaltılmış allisin seviyeleri ile beyaz muadilinden daha az kokar ve tadı daha tatlıdır. Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın 60-90 derece sıcaklıkta 60 gün bekletilerek fermente edilmesiyle oluşur. Bu sebeple antioksidan gücü de artar.

Gazi yardımı almak için yıllarca sakat numarası yaptı Gazi yardımı almak için yıllarca sakat numarası yaptı

Kanserin ilacı olacak: Kastamonu'nun şifalısı siyah sarımsak Keşfet

KALP, BAĞIRSAK VE BEYİN
Siyah sarımsakla ilgili insanlar üzerinde yapılan klinik araştırmalar eksik olmasına rağmen, sağlığa olan faydaları muhtemelen beyazıyla karşılaştırılabilir düzeydedir. Bu yararlar arasında kalp, bağırsak ve beyin sağlığının desteklenmesi yer alır. Bazı hastalıkların riskini de azaltabilir. Bazı ilaçlarla etkileşime girebileceğinden sarımsak takviyelerini denemeden önce bir sağlık uzmanıyla mutlaka görüşün.

Muhabir: TAMER AYERİ