Sözcü gazetesinden İpek Özbey'e konuşan Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in görevi bıraktığından itibaren yaşadıkları zorlu süreci dile getirdi. Ateş, Ülkü Ocakları mensupları ve yöneticileri tarafından sistematik bir şekilde itibarsızlaştırma politikası, tehditler ve hakaretlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Ayrıca, eşlerinin FETÖ'cülükle, hırsızlıkla suçlandığını belirterek, bunların tamamen gerçek dışı olduğunu ve hiçbirinin ispatlanamadığını vurguladı.

Ayşe Ateş, yaşadıkları süreçteki kırgınlıklarını da dile getirdi ve insanların hiçbir şey olmamış gibi davranmalarının kendilerini çok incittiğini ifade etti. "Bir insan öldürüldü, hiçbir şey olmamış gibi davranmaları çok incitti" diyen Ateş, ancak artık hiç kimseden hiçbir beklentilerinin olmadığını, sadece adaletin yerini bulmasını istediklerini belirtti.

Kızlarına babalarının katilinin yakalandığını ve cezaevinde olduğunu söyleyebilmeyi dilediğini belirten Ayşe Ateş, çocuklarının korkmadan uyuyabilmesi için adaletin sağlanmasını istediğini vurguladı. Bu zorlu sürecin ailelerini derinden etkilediğini ve normal bir yaşam sürdürebilmeleri için adaletin yerini bulması gerektiğini dile getirdi.

‘Nezaket’ dedi koltuğu bıraktı! İyi Parti’de çok 'şık' istifa! ‘Nezaket’ dedi koltuğu bıraktı! İyi Parti’de çok 'şık' istifa!

Ayşe Ateş sözlerinin devamında da şöyle konuştu:

“Bence katili herkes biliyor. Bunu bu devletin, şerefli, namuslu hakimleri, savcıları, polisleri görevini hakkıyla yerine getirecek, ben başka kimseden bir şey beklemiyorum. Kimseden bana yandaşlık yapmasını da istemiyorum. Herkes görevini hakkıyla yerine getirsin, onlar söylesin. Ben kim olduklarını biliyorum, ama somut olarak delilleri gösteremem. Bunu ortaya koyacak olan kurumlar, kişiler, şahıslar var. Hatta benim bilmediklerimi de bulsunlar ve ortaya koysunlar."

"Bu davada kilit isim Serdar Öktem," diyenlerin arasında, tedirginlik hakim. Uzun süredir iddianamenin çıkmaması ve genel sessizlik, "Acaba deliller karartılıyor mu?" endişesi uyandırıyor. Serdar Öktem'in hastalanıp hastaneye kaldırılmasının ardından üst düzey bir yöneticiyle görüştüğü iddiaları, bu endişeleri arttırıyor. Özellikle Serdar Öktem, bu davada kilit isim olarak değerlendiriliyor. Hatta telefonundaki şifrenin bir türlü kırılamaması da dikkat çekiyor.

“MHP’den hiçbir şey beklemiyorum”

Cumhurbaşkanı'na davanın çözülmesi için yapılan çağrılar da sürüyor. Ancak Ayşe Ateş, MHP'den herhangi bir cevap beklemiyor.

Ayşe Ateş, "Bu siyasi bir cinayet, çok açık. Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nı güpegündüz sokak ortasında öldürmeye kim, nasıl cesaret eder, sorgulanması gereken bu" diyerek isyanını dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ