Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi Demirciler Mahallesinde, Halil İbrahim Kazanbaş ve oğlu Mustafa Kazanbaş, çay bahçesinde gübreleme işlemi için çalışırken şok edici bir manzarayla karşılaştılar. Yerde yatan bir erkek cesediyle karşılaşmalarının ardından, hemen köy muhtarını bilgilendirdiler.

Muhtar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak olayı bildirdi ve bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Cesedin bulunduğu yerde yapılan incelemede, şahsın bacakları arasında bir tüfek bulunurken, yakın bir alanda ise bir tabanca bulundu. Şüpheli çantada ise kıyafetler ve bir miktar para bulundu.

Bitlis’te ‘Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği’ düzenlendi Bitlis’te ‘Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği’ düzenlendi

Cesedin çürümüş halde olduğunu belirten Halil İbrahim Kazanbaş, "Berbat bir koku alınca, oğluma avcıların domuz vurup burada bırakmış olabileceğini düşündüm. Kovaya gübre doldurarak çaylıkta gezmeye başladım. Biraz aşağı inince kırmızı bir çanta buldum. Çantaya baktığımda içinde elbiseler olduğunu gördüm. Daha sonra biraz daha ilerleyince erkek cesediyle karşılaştım. Ceset çürümüş haldeydi. Biraz daha ilerlediğimde kafatası gördüm. Önce hayvan kafası olduğunu düşündüm ama insan kafasına benziyordu" şeklinde konuştu.

Mustafa Kazanbaş ise, gübreleme işlemi sırasında kötü kokuların gelmesi üzerine cesedi bulduklarını ifade ederek, "Elbise çantasını bulduktan sonra biraz daha ilerleyince insan cesedi bulduk. Ceset sırt üstü yatıyordu ve elinde bir tüfek vardı. Muhtarı aradık. Ben 40 yaşındayım ve köyümde ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Biraz ileride ise kafatası bulduk" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatılırken, cesedin intihar sebebiyle hayatını kaybetmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Kaynak: İHA