Limonlu kurabiye yapabilmek için gerekli malzemeleri eksiksiz temin etmelisiniz. Bunun haricinde damak zevkinize göre bir kurabiye yapıyorsanız kendiniz harca lezzetli dokunuşlar da yapabilirsiniz. İşte size limon kurabiyesinin tüm detayları…

KIYIR KIYIR LİMON KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Limonlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

·         125 gram oda sıcaklığında margarin

·         1 su bardağı şeker

·         1 adet yumurta

·         1 çay bardağı süt

Elmaları buzlukta saklarken unutmayın - Bu sayede her an tüketebilirsiniz Elmaları buzlukta saklarken unutmayın - Bu sayede her an tüketebilirsiniz

·         2,5 su bardağı un

·         1 paket kabartma tozu

·         1 paket vanilya

·         1 adet limonun kabuğu rendesi

·         1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

1.    Bir kaba margarin, şeker ve yumurtayı alın ve krema haline gelene kadar karıştırın.

2.    Süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

3.    Unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

4.    Hamurun içine limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

5.    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin.

6.    Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

7.    180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

8.    Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

9.    Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

·         Limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekledikten sonra, hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin. Aksi takdirde kurabiyeler sert olacaktır.

·         Kurabiyeleri, fırına vermeden önce buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirebilirsiniz. Bu, kurabiyelerin daha düzgün şekil almasını sağlayacaktır.

·         Kurabiyeleri, pişerken çok fazla kızartmayın. Aksi takdirde kurabiyeler kuruyacaktır.

İnce Detaylar:

·         Limonlu kurabiyelere, dilerseniz ceviz, fındık veya badem gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz.

·         Limonlu kurabiyeleri, çay veya kahvenin yanında servis edebilirsiniz.

Kaynak: hakimiyet.com