Hatayspor deplasmanı tamam mı devam mı denecek bir viraj niteliğindeydi Fenerbahçe için. İsmail Kartal kupadan eleniş sonrası reaksiyon gösteren bir takım vaad etti. Bu akşam o reaksiyon, şampiyon olma isteği net bir şekilde görüldü.

Maçın sürprizi stoperde Becao ile başlamaktı, sakatlık sebebi ile uzun süredir oynamayan Becao oyundan çıkana kadar bekleneni verdi. Kulübeye çekilen Rade Kurinic’in yerine formda Mert Hakan Yandaş’ın yer bulması hücum etkinliğini kalite ve nicelik anlamında hayli arttırdı.Oyunu sol kanat hücum setleri ile yönlendirmeye çalışan Tadic ve Ferdi’ye bu akşam Mert Hakan’da katılınca o bçlge ilk yarı sık ve etkili işlendi.Nitekim goller sol kanattan yapılan ortalarla geldi.

Bir asisti Dzeko ve diğer asisti Dusan Tadic yaptı. Kaliteli oyuncularınız olduğunda tecrübeleri ile ağırlık koyabiliyorşar. İki kaptanda bu akşam iyiydi. Edin Dzeko bir ara İsmail Yüksek’in bölgesinde orta alana gelip top dağıttı. Özveri başarının habercisi oluyor.Tadic ise bu akşam 9. asistini yaptı.Eleştirenler utanır mı sanmıyorum.Hatayspor maçın başlarında ön alan presi denese de son 3 maçından 1 puan çıkarabilen Volkan Demirel’in öğrencileri maçı tutamadı.

Bu akşamın en durgunu golünü atsa da Cengiz Ünder oldu. Son Ankaragücü maçında ayağında top tutamayan Cengiz bu akşam da gol dışında takım oyununa katkıda bulunamadı. 
Szymanski ise biraz kıpırdamaya başladı diyebilirim, araya kaçışları savunmaya desteği ve çabası ile sezon başındaki Szymanski’den esintiler görmeye başladık.

İsmail Kartal’ın dikkat çeken hamleleri ise değişiklikleri oldu. Mert ve Oostervolde’nin oyuna dahil olması kıymetli. Hem kart görmemeleri açısından hem de mental dinlenme için iyi hamleler oldu.Fred’in dönüşü yüm camiayı sevindirdi. Şu sakatlık belası savuşturulabilse daha iyi olacak her şey.Maçın hakemi Atilla Karaoğlan hep yazdığım gibi kötü bir hakem. Bu akşam verdiği ve vermediği sarı kartlar hakemin kalitesini gösterdi. Bazı kartları iyi niyetle değil kötü niyetle verdiğini net şekilde gördük.

Artık gözler Perşembe günü US Gilloise maçında. Bu akşam 90 dakika sahada kalan Dzeko belki de o maçtaki taktik sebebi ile çıkmadı. Açıkçası o deplasman için Batshuayi önde basıp arkaya kaçabilecek tercih olur.Mert Hakan Yandaş’ın yükselen performansu ve momentumu yakalayışı değerlendirilmeye devam edilmeli. Maçın adamıydı.Bu akşamki galibiyet Galatasaray’ın omuzlarına derbide ağır bir yük olarak yüklenecek.Liderliği geriren galibiyet olarak hatırlanacak Hatayspor galibiyeti.


Maçın Üçlüsü

Tadic - Mert Hakan - Ferdi