Kısa sürede toplanan yaklaşık 30 bin kongre üyesi Dünya’nın dört bir yanından Ülker Stadı’na koştu. Fenerbahçe’sine sahip çıkmak, adaletsizliğie dur demek içindi bu.

Ali Koç hazırlanan video ile 2006 yılından bu yana federasyonun yaşattığı rezillikleri uzun bir gösteri halinde izletip sert bir konuşma yaptı. İftar saati ara verildi. Sonrasında ise başkan Koç’un konuşması daha yumşak ve anlamının dışına çıktı.

Üyelerin beklediği çekilme konusu 3 aylığına rafa kalktı. Kalan 8 lig 1 süper kupa ve 5 olası Avrupa maçında 3 kupa gelebilecekken çekilmek zaten mantıksızdı.

Fakat bir şeyler de yapmak lazım.

Oylama sonucu 4 madde olarak yetkiyi aldı Fenerbahçe yönetimi.

Fenerbahçe kongre üyeleri yetkiyi verdi. 

 1) Uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak ya da U19 takımıyla çıkmak. 

 2) Önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası’na katılmamak ya da U19 takımıyla katılmak. 

 3) Türkiye’deki futbol faaliyetleri kararlarından bağımsız olarak yurtdışı futbol yapılanmasına ve organizasyonuna başlamak. 

 4) Yaşanılan olaylarla ilgili UEFA ve FIFA’nın ilgili kurullarına başvuruda bulunmak. Benim düşüncelerimle örtüşen şeyler konuştu 

Ali Koç Erden Timur konusunda ise çok sertti. 
Umarım bundan sonrası için adalet tecelli eder. 
Konuşulanları ve isyanı haklı çıkardı. 
En önemli şey “Yabancı Hakem” kararı aldırtmak. 

U19 süper kupa fikri mantıklı gelmiyor bana, tam kadro gidip en iyi oyunla Galatasarayı yenip kupayı almak daha mantıklı değil mi?


Önerim şu; 

1. Lige gidip önleri açacağına sezonu tamamlayıp 45 gün süre verip TFF ve Kurulların istifasını, çaycısına kadar değişim istemeli. 

 3 Temmuz’un maddi ve manevi telafisi, 28 şampiyonluk, bahis ve hakem mafyası konusnda UEFA, FIFA nezdinde girişimlerde bulunulmalı. 

 Bu sürede ikna edici reel adımlar olmaz ise Fenerbahçe Futbol takımının faliyetlerini 1 yıl dondurup oyuncuları kiraya verilsin. 

 Bu 1 yılda Avrupa’dan bir takım alıp, iş birliği yapıp 2025-2026 sezonuna başka bir ligde başlanmalı. 
Çokça öneri ve fikir gelecektir, harmanlayıp bir manifesto ile noter ihtarı şeklinde TFF’ye yolla tarihi gelince işleme koy. 

Burda kalanlar kendi arasında oynayıp maçları youtube’dan yayınlar artık! Fenerbahçe Kongre üyesi olarak bugün statta yerimi alıp Ali Koç ve Fenerbahçe’ye kayıtsız şartsız desteğimi göstereceğim. 

Kongreden çıkacak karar Fenerbahçe’nin yararına olur umarım. İlk gün çoğunluk ve başkana tam destek en önemli şey. Ve en büyük mesaj. 

 Sonra yol haritası bulunur. Zor bir karar bu farkındayım. 2006, 2010, 2011, 2012, 2015, 2018, 2023 ve son olarak 2024’ten öğrendikki her sene birini bizle yarıştırıp, her sene aynı oyunlarla dejavu yaşatıyorlar. 

 Kendi rezilliklerine terkedelim olsun bitsin. Bakalım Fenerbahçe’siz ne kadar oynatacaklar bu ligi. Belediye takımları, şehir takımları kayyum ile uğraşıp dursun bundan sonra.