Limon, birçok yemekte, salatalarda ve hatta tatlılarda bile kullanılan olmazsa olmaz gıdalardandır. Eklendiği yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra faydaları da saymakla bitmez. C vitamini deposu olarak bilinir. Genellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu illerinde üretilir. Fakat limon iyi muhafaza edilmediği takdirde çok çabuk bozulabilen ve küflenebilen yiyeceklerin başında gelir. Neyse ki küflenen limonları kurtarmanın yolları bulunuyor. 

LİMONLARINI SUDA BEKLETMELİSİNİZ

Milliyet.com.tr'de paylaşılan bir içeriğe göre, küflü limonun ömrünü uzatmak için suda bekletmek ya da sirke kullanmak en etkili yollardan ikisi olarak önerildi.

Tamamen suda kalmasını sağlayarak kavanozun kapağını kapatın. Böylece küf ortamını önleyen bir alan oluşturmuş olursunuz. Kavanoz yöntemi, limonları yaklaşık 2 ay kadar taze tutabilir.

Limonların küflenme problemini yok etmek için ise yapmanız gereken tek şey suda bekletmek. Bir kavanoza su doldurduktan sonra limonları içine koyun. Limonun bozulmasını sirke kullanarak da önleyebilirsiniz. Bu yöntem limonların 3 hafta taze kalmasını sağlayabilir. Limon kabuklarını sirkeyle silin. Buzdolabına yerleştirmeden önce sildiğiniz limonları iyice kurulamanız gerekiyor.

OnlyFans kullanıcısı Merve Taşkın ülkeyi terk etti OnlyFans kullanıcısı Merve Taşkın ülkeyi terk etti

KÜFLÜ LİMON YERSEK NE OLUR?

Yıllardır merak edilen bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Profesör Doktor Oğuz Özyaral, "Yarısı küflenmiş bir limon, elma, portakal… Genelde insanlar küflü kısmı attıktan sonra kalanı yiyebileceğini sanıyor. Bu tamamen yanlıştır. Bir gıda küflendiyse, gıdada toksin üremeye başlamıştır. Bu yüzden o gıdanın tamamının atılması gerekir" ifadelerini kullandı.

limonkuflu (1)

LİMONU BUZDOLABINDA 5 FARKLI SAKLAMA YÖNTEMİ

Liom (veya limon), buzdolabında genellikle taze ve uzun süre dayanabilmesi için saklanabilir. İşte limonun buzdolabında nasıl saklanacağına dair bazı öneriler:

1. Soğutucu Bölme: Limonları buzdolabının soğutucu bölmesinde saklayabilirsiniz. Limonlar genellikle soğuk ortamlarda daha uzun süre taze kalır.

2. Hava Almayan Kaplar: Limonları, hava almayan kaplarda saklamak da önemlidir. Hava, limonların daha hızlı kurumasına ve bozulmasına neden olabilir. Buzdolabı poşetleri veya hava geçirmez kaplar bu konuda yardımcı olabilir.

3. Sarma: Limonları streç film veya alüminyum folyo ile sarmak, üzerlerindeki nemin buharlaşmasını engelleyebilir ve tazeliklerini koruyabilir.

4. Kesilmiş Limonlar: Eğer limonun bir kısmını kullanacaksanız ve geri kalanını saklamak istiyorsanız, kesilmiş yüzeyi streç filmle kapatmak veya kapalı bir kapta saklamak daha iyidir. Bu, limonun kurumasını ve diğer kokuları absorbe etmesini engelleyebilir.

5. Dondurarak Saklama: Limon suyu çıkarmak veya rendelemek için kullanacaksanız, limonları dilimleyip dondurabilirsiniz. Buzdolabı poşetlerinde veya dondurucu torbalarında saklamak, ihtiyacınız olduğunda kullanmak için pratik olabilir.
 

Kaynak: Mehmet Buğrahan İncecik