Latin Amerika ülkesi Ekvador'da hapishanelerde çıkan isyanlar ve ülkenin en büyük uyuşturucu çetesi liderlerinden Adolfo Macías Villamar'ın cezaevinden kaçmasının ardından, 60 günlük olağanüstü hal ilan edilmişti.

Filmdi gerçek oldu! 1 yıldır dolapta yaşıyor Filmdi gerçek oldu! 1 yıldır dolapta yaşıyor

7 Mart'ta olağanüstü hal süresi 30 gün daha uzatıldı. Ülke genelinde geceleri sokağa çıkma ve toplanma yasağı da uygulanıyor. Los Choneros uyuşturucu çetesinin lideri Villamar'ın, cezaevlerinde süren isyanların arkasındaki isimlerden biri olduğu tahmin ediliyor.

BURADA KİMSE GÜVENDE DEĞİL

Bütün bunlar yaşanırken ülkenin en genç belediye başkanı olan 27 yaşındaki Brigitte Garcia ve yardımcısı, bir araba içinde öldürülmüş halde bulundu. Polis saldırının nedenini araştırırken ateşin araç içinden açıldığı belirlendi.

Kiralık aracın yol haritası analiz ediliyor. Yurttaş Devrimi Partisi'ne mensup Luisa Gonzalez, "Bu bir suikast. Söyleyecek hiçbir şey yok. Ekvador'da kimse güvende değil" açıklamasını yaptı. Uyuşturucu çetesi lideri Villamar'a bağlı kişiler, çok sayıda araç bombalama, adam kaçırma ve cinayetle suçlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ