SON DAKİKA| DEM Parti'ye silahlı saldırı! SON DAKİKA| DEM Parti'ye silahlı saldırı!

Nijerya'daki yardım etkinliğinde aralarında 8 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Zengin bir iş insanı, kişi başına 5 bin naira (yaklaşık 3.70 dolar) dağıtacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine büyük bir kalabalık toplandı. İşler de çığırından çıktı. Büyük bir ekonomik kriz yaşanan ülkede 5 bin naira, ortalama bir ailenin günlük yemek ihtiyacını karşılamaya yetiyor... Bu sebeple binlerce kişi alana akın etti. Polis, meydana gelen olayda, yaşları 8 ila 55 arasında değişen dördü yetişkin kadın ve üçü küçük kız olmak üzere yedi kişinin öldürüldüğünü doğruladı.

SAYI ÇOK DAHA FAZLA

Ancak bazı yerel kaynaklar, ölü sayısını çok daha fazla olduğunu iddia etti. Soruşturma devam ederken hayatlarını kaybedenlerin kalabalık içinde ezildikleri belirtildi. Nijerya'da erkekler bu tarz yardım etkinliklerinde fazla görülmek istemiyor. Bu sebeple ağırlıklı olarak kadınlar ve kızlar toplanıyor.

Bu tür etkinlikler genelde Ramazan ayında düzenleniyor. İş insanı Alhaji Yakubu Maishanu, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Geçen hafta da Nasarawa Devlet Üniversitesi'nde pirinç dağıtılmak üzereyken bazı öğrenciler hayatını kaybetmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ