Fukuoka kentinde, Japonya'nın güneyinde, bir evin dolabında yaşayan davetsiz misafir tutuklandı. Polis bilgilendirme yaptı ve 58 yaşındaki Tatsuko Horikawa adlı kadının, gizlice girdiği bir evin içindeki bir dolapta ev sahibinden habersiz yaşamaya başladığını açıkladı. Ev sahibi, 57 yaşında, buzdolabındaki yiyeceklerin kaybolmasından şüphelenerek evine bir kamera sistemi yerleştirdi. Davetsiz misafir, ev sahibinin olmadığı zamanlarda küçük sığınağından dışarı çıkıp evin içinde rahatça dolaşırken kameralara yakalandı.

Polis, kamera görüntülerindeki tespitler üzerine evde yaptığı aramada kadını küçük sığınağında buldu ve kendisini tutukladı.

PARAZİT FİLMİ AKILLARA GELDİ

Kore yapımı "Parazit" adlı film, 4 Oscar ödülü kazanarak büyük bir başarı elde etti. Bu filmde, varlıklı Park ailesinin hayatına sızan Kim ailesinin hikayesi anlatılıyor. İstanbul'da gerçekleşmiş gibi olması ise izleyicileri şaşırttı.

Filmin hikayesinde, Park ailesinin kızı Da-hye'nin İngilizce öğretmenliğini yapmak için Ki-woo'nun işe alınmasıyla başlar. Ki-woo'nun işe alınmasının ardından, Kim ailesi diğer üyeleriyle birlikte Park ailesinin hayatına dahil olmaya başlar. Her biri, farklı kimlikler ve roller altında Park ailesiyle ilişki kurar ve onların güvenini kazanır.

Limonata yüzünden dayak yedi! Limonata yüzünden dayak yedi!

Ki-woo, Da-hye ile romantik bir ilişki yaşarken; Ki-jeong, sanat terapisti rolünde en küçük çocuk Da-song'a öğretmenlik yapar; Ki-taek, önceki şoförün kovulması sonrasında şoför olarak işe alınır; Chung-sook ise temizlikçi olarak işe başlar.

Park ailesi bir kamp gezisine çıktığında, Kim ailesi onların evini işgal eder ve lüks içinde keyif yapmaya başlar. Bu noktada, filmde sınıf farkları, kimliklerin ve rollerin oyunu ve toplumsal gerilimler ön plana çıkar.

Kaynak: HABER MERKEZİ