Fazla kiloyla ilgili birçok genç damgalanıyor. Şişmanlık sebebiyle utanç duyulması gerektiği ise ne yazık ki küresel bir olgudur. Ancak yeni araştırmalar, kiloyla ilgili olumsuz konuşmaların ve tutumların insanlar üzerinde kalıcı etki yaratabileceğini gösteriyor...

Özellikle de ergenlik çağında kilo verme konusunda baskı hisseden kişiler, onlarca yıl sonra bile bedenlerinden mutsuz oluyorlar. Lancet Bölgesel Sağlık dergisinde ilginç bir çalışma yayınlandı.

SORUN İÇSELLEŞTİRİLİYOR

Hepatit B ırkçı çıktı! Asya kökenliler Hepatit B hastalığına daha yatkın Hepatit B ırkçı çıktı! Asya kökenliler Hepatit B hastalığına daha yatkın

Araştırmacılar; ergenlik çağında aileden kilo verme konusunda baskı hisseden, aile üyelerinin kiloyla ilgili alaylarına maruz kalan ve kilo verme konusunda medya veya sosyal medyadan etkilenen kişilerin, vücutları ne durumda olursa olsun 31 yaşlarına geldiklerinde mutsuz olduklarını ortaya çıkardı.

Zayıf da olsalar, şişman da olsalar bu kişilerin kendilerini sürekli olarak yargıladıkları belirtildi. Bu sorun "içselleştirildiği" için birçok insana psikolojik destek alma konusunda tavsiyeler veriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ