Şiddet görüntüleri ortaya çıkmıştı: Rapçi P. Diddy sessizliğini bozdu! Şiddet görüntüleri ortaya çıkmıştı: Rapçi P. Diddy sessizliğini bozdu!

Ebeveyn beyni üzerine yapılan çalışmaların çoğu kadınlara odaklandı. Ancak ortaya çıkan kanıtlar, benzer beyin değişikliklerinin yeni babalarda da meydana gelebileceğini gösteriyor. Kaliforniya'da bebeklerinin doğumundan önce ve sonra 38 erkek üzerinde araştırma yapıldı. Hamilelik sırasında ve doğum sonrası 3., 6. ve 12. aylarda babalara bebekleri hakkında ne hissettikleri ve ne kadar iyi uyudukları soruldu. Ayrıca depresyon, anksiyete veya diğer zihinsel sağlık sorunlarının belirtileri de araştırıldı.


ANNELERLE TUTARLI

Beynin dil, hafıza, problem çözme ve karar verme gibi birçok üst düzey işlevi yerine getiren en dış katmanı olan korteksin tamamında, doğum öncesi ve doğum sonrasında önemli farklılıklar görüldü. Anneler üzerinde yapılan araştırmalarla tutarlı olarak, erkeklerin beyin hacmindeki azalmaların gerçekten de ebeveynlikleriyle bağlantılı olduğu görüldü. Erkekler, doğumdan sonra işten daha fazla izin almak istediklerini ve doğmamış çocuklarına daha fazla bağlı hissettiklerini söylediklerinde, özellikle beynin ilgili kısımları olan frontal ve parietal loblarda daha fazla değişim yaşanıyordu. Erkekler, doğumdan sonraki 6 ve 12. aylarda daha fazla depresyon, anksiyete, genel psikolojik sıkıntı ve daha kötü uyku bildirdi.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL