29 yaşındaki Nico Murillo'ya, geçen ay beş yıldır çalıştığı işverenden herhangi bir uyarı yapılmaksızın işten çıkarıldığı bilgisi verildi .

Murillo , LinkedIn'deki bir gönderisinde Tesla'nın Kaliforniya'daki Fremont fabrikasındaki üretim amirinin Pazartesi sabahı işe giderken pozisyonunun "yeniden yapılanma yoluyla ortadan kaldırıldığını" belirten bir e-posta aldığını söyledi .

Murillo inanamayarak fabrikaya doğru arabasıyla gitmeye devam etti ama gelip rozetini almaya çalıştığında işe yaramadı ve güvenlik görevlisi onu elinden aldı. İş hesabı da devre dışı bırakıldı.

Elon...,,,111

Murillo, Tesla'nın Nisan ayından bu yana işten çıkardığı yaklaşık 14.000 çalışandan biri; bu da şirketin küresel iş gücünün %10'unu oluşturuyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, EV üreticisi düşen satışlarla uğraşırken, 15 Nisan'da tüm çalışanlara gönderdiği bir notta kesintileri "zor bir karar" olarak nitelendirdi.

Murillo, 2019 yılında Tesla'da üretim ortağı olarak işe başladı ve üretim ortağı ve son olarak üretim şefi olarak görev yaptı.

ŞİRKET İÇİN ÇOK ŞEY FEDA ETTİM

Murillo, "Şirket için çok şey feda ettiğini" paylaştı.

Geçen yılın bir döneminde Murillo, her gün işe gidip gelmek için bir buçuk saatlik yolculuktan kaçınmak için hafta boyunca arabasının dışında fabrikanın otoparkında yaşıyordu.

Pochettino ne yapacak bilmiyor Pochettino ne yapacak bilmiyor

Akşam yemeğini fabrikanın dinlenme odasında mikrodalgada pişiriyor, tesislerinde duş alıyor ve otoparkta arabasında uyuyordu.

Fedakarlıklara ve kişisel olmayan işten çıkarmalara rağmen Murillo, kendisine kıdem paketi sağlayan Telsa'da geçirdiği zaman için minnettar.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ