Siyaset kulisleri dün TBMM’deki resepsiyonda yaşananları konuşurken, ilk sıraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çayına davet edilmeyen Yeniden Refah Partisi Genel Bakanı Fatih Erbakan’ı oturtuyor.

Zira Cumhur İttifakı içerisinde yer almasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çay davetine çağrılmayan Erbakan’ın bu durumu, “Tek ayak üstünde durma cezası” olarak yorumlandı. AK Partililer seçim yenilgilerinde YRP ve Erbakan’ı sorumlu tutuyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan ise bu iddialara, “Ak Parti’ye hiçbir ilde biz kaybettirmedik. Özellikle ben de baktım. Aradaki puan farkı bizim oyumuzun çok daha üzerinde. Hatta bazı yerlerde MHP, AK Parti'ye kaybettirmiş oldu. Mesela Yozgat'ta, Adıyaman'da, Kilis'te... Ama bizim hiçbir yerde öyle bir etkimiz olmadı” diye karşılık veriyor.

Erbakan, "Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna da "Değiliz herhalde, onların söylediğine göre. Onlar öyle söylüyorlar. Biz zaten hep milli görüşün içindeydik. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorduk. Şimdi de gene aynısını yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama o taraf biraz 'yanlışa da yanlış demeyin, her şeye doğru deyin' noktasında olunca biraz anlaşamadık" karşılığını verdi.

YRP'DEN FOTOĞRAFLI GÖNDERME

Bu arada Yeniden Refah Partisi Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, yaşananlar üzerine sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Güner, "Tarih tekerrürden ibarettir.. Çay koy keçeli... Yeniden başlıyoruz" notuyla birlikte, dün TBMM'de yaşananlarla ilgili olarak, Refah Partisi'nin kurucusu eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın bir fotoğrafını paylaştı.

Özgür  Özel, yarın Devlet  Bahçeli'yi ziyaret edecek Özgür Özel, yarın Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek

Kaynak: HABER MERKEZİ