Özgür Özel, konuşmasında Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 9 vatandaşın ailelerine ve Almanya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Celal Başlangıç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"CHP'de bir iç karışıklık çıkarabilir miyim, birbirine düşürebilir miyim? Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim. Bu genel başkan için de öyledir, yardımcıları için de öyledir, üyeleri için de öyledir. Hazır birinci partiyken, işler yolunda gidiyorken, bir seçim yeni geride kalmışken, gelecek seçime daha zaman varken, aday tartışması, dostumuz tarafından iyi niyetle yapılsa da bazı kötü niyetliler tarafından kışkırtılmaya çalışsa da hiçbirimize faydası olmayan bir tartışmadır. Dün MYK toplantısında açıkça ifade ettim. Hiçbir arkadaşımın ne kadar iyi niyetle de olsa, ne kadar soru da gelse, bu tartışmalara dahil olmasını doğru bulmam, bundan sonra da istemem. Kimin gönlünden kimin geçtiğinin hiçbir önemi yoktur. Günü gelince CHP'nin bir adayı olacak. CHP'nin Genel Başkanı olarak, kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP'nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun."

AK Parti'den CHP'ye geçen belediye sözünü tuttu: Emekliye 5 bin TL dağıtılıyor! AK Parti'den CHP'ye geçen belediye sözünü tuttu: Emekliye 5 bin TL dağıtılıyor!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için düzenlenen anma etkinliğine katıldığını ifade eden Özel, "52 yıl önce yaşanan bu büyük acıya hep birlikte ortak olduk. Orada Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş arkada bir yerdeyken onu yanıma çağırdım. Niye arkada kaldınız dedim. 'Sayın Genel Başkan, siz beni Deniz Gezmiş'in ağabeyi olarak çağırıyorsunuz ama buradaki herkes onun kardeşidir.' Ben de buradan onun yaptığı tanımlamaya uygun olarak söylüyorum ki bu salondaki herkes bu partideki herkes Deniz'in, Hüseyin'in, Yusuf Aslan'ın kardeşidir. Onların yolu tam bağımsız Türkiye yolu. Cumhuriyet Halk Partisinin yoludur." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından biri olduğunu belirterek, bir ülkede tam demokrasinin ancak basın özgürlüğüyle mümkün olacağını söyledi. Gazeteci Barış Terkoğlu'na verilen hapis cezasını eleştiren Özel, "Ne çekti bu Barışlar? FETÖ yargıya egemendi. Bu gerekçelerle ceza alıyorlardı. FETÖ yargıdan temizlendi. Aynı gerekçelerle ceza alıyorlar." dedi.

Özel, "1 Mayıs'ta birilerinin Anayasa'ya uymadığı için emekçileri kutlamaların olduğu alana almadığını" öne sürerek, şöyle konuştu:

"Orada bulunanlar, itiraz edenler ve girmek isteyenler kendileri de birer emekçi olan polisimizle karşı karşıya kanunsuz bir emirle getirildi. Ardından 49 yurttaşımız, 1 Mayıs'ta orada yaşananlar üzerine önce gözaltına alındılar ve tutuklandı. Anayasa Mahkemesi kararına direnen, kanunsuz emri verenler, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa uymadı diye gençleri gözaltına alıp tutukluyorlar. Gösteri ve toplantı yürüyüş hakkı kanuni ve anayasal bir haktır. Onu engelliyorsun sonra kanuna uygun değil diye hapse atıyorsun. Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz. Bir an önce gençlerin serbest bırakılmasını, milletten kanuna uyulmasını isteyenlerin önce anayasaya uyması gerektiğini hatırlatırız."

Emekli maaşının da yıl başından bu yana 1872 lira değer kaybettiğini ifade eden Özel, şöyle devam etti:

"Birileri enflasyon düzeltmesi yapmamaktan, emeklinin durumunu iyileştirmemekten, para bulamamayı bahane ediyorlar ve emeklinin sesini duymuyorlar. Biz bütün bir kampanya boyunca emekçilere dedik ki 'Bizimle olun, yanımızda olun, sesinizi duyuracağız.' Koştular geldiler. O emeklileri unutmuş değiliz. Şimdi onlarla birlikte olma zamanıdır. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün emeklileri ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara'daki büyük emekli mitingine davet ediyorum. Örgütlerimizde orada olacağız. Emeklilerin yanında olacağız. Herkes bir gün emekli olacak. Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak."

Bahadır Erdem CHP'ye geçti

35 yıllık akademisyen bundan sonraki süreçte bize güç verecek yakın mesai arkadaşımız Bahadır Erdem, baba evine katılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA