Domates kabukları; kolajeni artıran, güneş hasarına karşı koruyan, cildi daha pürüzsüz ve genç tutan bir antioksidan olan likopen açısından zengindir. Bu sebeple kabuklarını soymadan tüketmeniz, sizin için çok faydalı olacaktır.

Tüketilebilen çeşitli meyve kabukları arasında elma kabuğu, diyetinize dahil etmeniz gereken en faydalı kabuklardan biri olarak öne çıkıyor. Genel sağlık için gerekli olan C vitamini ve potasyum başta olmak üzere harika bir vitamin ve mineral kaynağıdır.

SAY SAY BİTMİYOR

Elma kabukları ayrıca yüksek konsantrasyonda lifle doludur. Bu da daha iyi sindirime ve kilo yönetimine katkıda bulunur. Ayrıca kronik hastalıkların önlenmesine ve kalp sağlığının geliştirilmesine yardımcı olabilecek önemli antioksidanlar ve bitki bileşikleri içerir.

Serenay Sarıkaya ile Mert Demir aşkı için yeni iddia: ''Serenay 'bro' diyor'' Serenay Sarıkaya ile Mert Demir aşkı için yeni iddia: ''Serenay 'bro' diyor''

Elma kabuğunda 5 kat daha fazla likopen vardır. Mikro besinler söz konusu olduğunda elma kabuğu ayrıca çinko, manganez ve bakır da dahil olmak üzere bol miktarda seçenek sunar.

Kaynak: HABER MERKEZİ