Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik heyecan dorukta. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayını Pazar günü açıklayacaklarını duyurmasıyla birlikte, siyasi kulislerde hareketlilik arttı.

AK Parti'nin İstanbul adayının kim olacağına dair son dakika beklentileri, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ismi üzerinde yoğunlaşıyor.

AK Parti içindeki kulislerde dolaşan bilgilere göre, partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gözler, Murat Kurum'a çevrildi. Hâlihazırda AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Murat Kurum'un, geçmişteki deneyimleri adaylığını güçlendiren etkenler arasında yer alıyor.

Murat Kurum'un adaylık sürecinde öne çıkmasında, İstanbul'un kentsel dönüşüm, çevre düzenlemeleri ve şehircilik politikalarına verdiği önem etkili oldu. Bu bağlamda, AK Parti’nin İstanbul adayını belirlerken, şehrin sorunlarına etkin çözümler üretebilecek bir ismi tercih etme stratejisi izlediği ifade ediliyor.

KURUM MU TURAN MI?

Murat Kurum olmazsa bir diğer ismin Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan olacağı yine kulis bilgilerinin arasında yer alıyor.

Temayül yoklamasında çıkan diğer isimler ise şöyle:

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 

Siyasetin değişken dinamikleri içinde, kulislerde konuşulanlar ne kadar gerçeği yansıtacak, 7 Ocak Pazar günü hep birlikte göreceğiz.