Pazar akşamı Trabzon’da inanılmaz şeyler yaşandı. Hepimiz izledik ve ne diyeceğimizi şaşırdık. Ellerini ovuşturanlar yok muydu? Vardı tabi! Sizce kime olabilir?

İlk yarıyı etkili oyun ve 2 Tadic asisti Fred golüyle önde bitirdi Fenerbahçe. İkinci yarı ise 2006 yılından beri uygulanan türlü futbol dışı taktiklerinden bir tanesi seçildi. 

Sahaya yabancı madde, bardak su, çakmak, bozuk para, taş parçası, cıvata hatta ve hatta tepsi atıldı.

Trabzonspor hücum ederken Fenerbahçe ceza sahasına maytap atıldı, Halil Umut Meler görse de oyunu durdurmadı bir süre sonra ise görmediği halde faul çalıp skoru 2-1’e taşıyan golün asistini yaptı. Sonra da faul olmayan bir pozisyon penaltıya sebebiyet verdi 2-2 oldu. 

Ne hikmetse sular cıvatalar, çakmaklar duruverdi. Onlar durunca da Fenerbahçe 3. golü bulup maçı bitirdi. Gol öncesi Oostervolde’nin faulünü es geçti hakem.

Esasında 60. Dakika maçı tatil etmeyip tüm olaylara sebebiyet verdi Halil Umut Meler. Travmasını atlatamamış adamı bu gergin maça atamak bizim TFF’nin yoğurt yiyişine uygun.

Maç bitince sahada sevinen Fenerbahçe’lilere saldırmak için bir taraftar girdi sahaya, o tam Osayi’ye vurma teşebbüsüne giriyorken kulüp görevlisi engel oldu ve film koptu.

Osayi, Oostervolde, Batshuayi, İrfan Can Eğribayat kendilerini korumak in mücadele etti. İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal linç edilircesine dövüldü, Livakovic kafasına isabet edenler yetmezmiş gibi bir de yumruk yedi. Koridorda olanlar da cabası.

Hiç bir güvenlik önlemi olmayışı, 2 bin küsur Galatasaray pasoligli taraftarın maça alınması, çevik kuvvetin müdahale etmeyişi derken Fenerbahçe 3 saat sonunda otobüsle uçağın önüne kadar geldi.

Bu saçmalıklar yaşandı ve ilk görüntü Trabzon’un ağır bir ceza alacağıydı. Ama gelin görün ki ihale yine Fenerbahçe’nin üzerine yıkılmaya çalışılıyor. Bu kabul edilmez bir şey.

Trabzonspor tüm şehir siyasetini alıp basın toplantısı düzenledi. Belki de sırf bu sebeplerde yıllardır o şehirde maçlarda sıkıntı var.

En son şampiyon olduklarında Antalyaspor kalecisini darp etmişlerdi. Hiç ceza almadılar.

3 Temmuz kumpasından faydalanan, otobüs kurşunlanmasından faydalanan, 17 Mart olaylarından faydalanan tek bir merkez var.

Şimdi onların derdi Fenerbahçe ceza alsın. Ellerini ovuşturuyorlar.
FİFA başkanı İnfantino, FİFPRO (dünya futbolcular birliği) açıklama yayınlayıp Fenerbahçe’ye yapılanları kınadı. Ülkemizde tersine işliyor tabi!

Trabzonsporlu Denswil ve Meunier ülkelerinin basınına yaptığı açıklamalarda sahada bıçak gördüklerini söylediler. Sonra hemen düzeltme yapıldı.

Kısası şu, bu ülkede bu olaylar yaşanırken futbolcular tutuklanmalı işlem yapılmalı diyenler var. Tek sebebi ise Fenerbahçe nefreti.

Tüm bunlar üzerine Fenerbahçe Olağanüstü Kongre kararı aldı. Ligden çekilmek için yetki isteyecek üyelerinden. Haklı da. 

Bakın Livakovic takımdan ayrılmak istiyor, bu şiddeti kabul etmiyor. Yöneticilerin ısrarı ile oyuncu ikna edildi ama sezon sonu bu olayın zararı kesinlikle olur.

Yaşayıp göreceğiz.

Ligden çekilme yetkisini yüzde yüz alır yönetim, sonrasını TFF düşünsün. Bu olayları bu hale getirenler riyakarlığa devam ettiği sürece bu iş düzelmez. Yeni rezaletler çıkar.

Maçın Üçlüsü

TFF - ÇAYCISINA KADAR  - İSTİFA