Deutsche Bahn'ın hizmete sokmayı planladığı yeni projesi oldukça dikkat çekti. Şehirlerarası Ekspres (ICE) hızlı trenleri için yeni bir kabin tasarımı önerisi yapıldı. Öneriye göre, iki kişilik kabinlerde kol dayanağında yer alan bir düğmeye basıldığı anda camlar şeffafken buzlucama dönüşecek. Ayrıca özel oturma yerleri sayesinde hareket halindeyken de görüntülü konuşma yapılabilecek. Şirket, mahremiyet amaçlı bu tarz bir kabin tasarlasa da Alman basını kabinleri 'öpüşme' ve 'sevişme' amaçlı nitelendirdi. Hatta kabinler için 'sarılma odası' gibi isimler düşünüldü.

Kırgizistan'da gösteri yapan öğrencilere kamyonet çarptı! Korkunç görüntü! Kırgizistan'da gösteri yapan öğrencilere kamyonet çarptı! Korkunç görüntü!

Deutsche Bahn yönetim kurulu üyesi Michael Peterson, kabinlerin yolcular tarafından test aşamasında olduğunu belirterek, "Bunlar, korumalı bir ortamda özel ve gizli görüşmelere olanak sağlıyor. İki kişilik içten yanmalı kompartıman modelinde oturan herkes, tren yolculuğunun yakında nasıl bir his olabileceğini şimdiden anlayabilir." dedi.

Kaynak: ÖZNUR DEMİRBEY