Elçin Sangu, çalıştığı markayı adeta zirveye taşıdı! Elçin Sangu, çalıştığı markayı adeta zirveye taşıdı!

Şehrin stresinin oluşturduğu olumsuz etkilerden uzaklaşmak isteyen İstanbullular, özellikle son zamanlarda doğaya dönüyor. Pandeminin de ardından tiny house’lara ilgi arttı. Özellikle İstanbul’un batısına büyük projeler yapılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yurt dışından gelenler, Çatalca İnceğiz’de düzenlenen festivale gelerek mobil evlerin yeni modellerini görme, bilgi alma fırsatı buldu. 

ALTERNATİF ÇOK

Green Life Arsa tarafından Çatalca’da düzenlenen yeşil ve çevre temalı 100. Yıl Festivali’ne katılanlar birbirinden değişik tiny house modellerini incelerken, bir yandan mangal keyfi yaptı. Çocuklar ise renkli aktivitelerle doyasıya eğlendi. Yeni nesil Tiny House’lar ve geniş araziler katılımcıları cezbetti.

İYİ ARAŞTIRILMALI

Green Life Genel Müdürü Şenel Güneysu. “Tiny House için gerekli belgeler olan O2, O1 belgeleri ve trafiğe tescilli olması gerekiyor. Aksi takdirde imarsız arsalar kanuna göre tarla vasfında arazi de olsa bunları koymaları sıkıntı olabilir. Tiny House satışları yapılan yaşam alanlarının elektrik, su ve kanalizasyon gibi alt yapılarının olup olmadığının sorgulanması çok önemli” diye konuştu.

Kaynak: İHA