22 yaşındaki Jason Maser, New York'taki bir okulda voleybol takımının antrenörlüğünü yapıyordu. 15 yaşındaki bir kız oyuncusuna tecavüz etmekle suçlanan adam, kendisini trenin önüne attıktan sonra hayatını kaybetti. Bu intihar, Maser'in mahkemedeki ilk duruşmasının ardından gerçekleşti. Kendisinin savunan adam; iki tecavüz, iki cinsel saldırı ve bir çocuğu tehlikeye atma suçlamalarını reddetmişti. Jason Maser, duruşmanın ardından 75 bin dolar kefalet bedelini ödeyerek serbest kalmıştı.

OKUL GÖREVİNE SON VERDİ

Trans oyuncu Ayta Sözeri: 'Hayatta en çok erkek olmayı isterdim' Trans oyuncu Ayta Sözeri: 'Hayatta en çok erkek olmayı isterdim'

Okul yönetimi, iddiaların ortaya çıkmasından hemen sonra işine son verdi. Polis ise Maser'in tutuklanmasının ardından daha fazla kurbanın olabileceği yönünde açıklamalarda bulundu. İkinci duruşma 1 Nisan tarihinde yapılacaktı. Long Island bölgesinde yaşanan bu olay, yakın zamandaki ikinci vaka olarak kayıtlara geçti. John Magaldi adında bir doktor da reşit olmayan çocuklara cinsel saldırı suçlamalarının yöneltilmesinden sonra 13 Mart'ta evinde kendisini öldürmüştü.

Kaynak: ÖYKÜ UYSAL