Şarkıcılığın yanı sıra oyuncu olarak da izleyici karşısına çıkan Ayta Sözeri Gülse Birsel’in Aile Arasında filminin ardından TV8’in unutulmayan dizisi Kırmızı Oda’da da ‘Keklik’ karakteriyle hafızalara kazınmıştı.

"ŞU ANDA BİRÇOK TRANS ÇALIŞIYOR"

Saba Tümer'in programına katılan trans oyuncu hayatındaki zorlukları paylaştı ve “Benim yaşadığım zamanlarda insanların hiç hoş bakmayacağı cinsiyet kimliğine sahipsin. Üniversite 2'den sonra evden ayrıldım. Ama onun için kendini bir garantiye almak istiyorsun. O zaman nereden bilecektim doktor olsam çalıştırmayacaklarını. Şu an çok şey değişti. Şu anda birçok trans çalışıyor. 20'li yaşlarda ameliyat oldum. Hormon tedavisi var. Bu kararı veremiyorsun böyle doğuyorsun." dedi.

Untitled 1 Sro M Cover

12 günlük gelin erkek çıktı, yıkılan damat polis çağırdı 12 günlük gelin erkek çıktı, yıkılan damat polis çağırdı

HÜLYA AVŞAR NE SORDU?

Hülya Avşar’ın kendisine sorduğu bir sorudan bahseden Sözeri; "Hülya Avşar programında bana bir soru sordu, 'Hayatta en çok ne olmak isterdin' dedi. Erkek olmak isterdim’ dedim. Erkek egemen olan doğuştan sana verilen erkeklik rütbeni söküyorsun kimse bunu isteyerek hayatından sökebilir mi? Çünkü öyle doğuyorsun yanlış bir bedenin içinde yanlış bir ruh'la doğuyorsun. Ruh'u değiştiremem ama bedenimi değiştirebilirim. Benim zamanımda çok zordu. Ben eşcinsel değilim. Transseksüellim... Herkesin sana olmaz diye empoze ettiği toplumda... Etimi ve kemiği mi değiştirecektim. Etin kemiğin bir anlamı olmadığını anladım ve sonra karar verdim" ifadelerini kullandı.

Muhabir: DEMET SAROVA