Mesela futbolun içindeki Abdullah Avcı’nın çıkan olaylar için 2 kelime etmekten imtina edip “penaltı pozisyonunda kırmızı olabilir miydi” diye yorum istemesi futbol terörünü destekleyen bir açıklama gibi geliyor bana.

Bu gece Trabzon’da oynanan bir futbol maçı değildi. İlk yarıda 2 harika Fred golüyle öne geçen Fenerbahçe devre sonunda sahaya atılanlar, oyunun duraklamaları ve maçın sonundaki rezaletle her şeye rağmen Batshuayi’nin golü ile 2-3 kazanmayı bildi. 2006 - 2007’deki Denizlispor maçı geldi herkesin aklına. Çünkü o zamandan beri senaryo hep aynı!

İsmail Kartal şöyle böyle, Batshuayi kaçırıyor, Dzeko atamıyor, Tadic koşmuyor, Ali Koç etkili değil diyenlerin bu akşam ne konuşacağını merak ediyorum.Ülke futbolu bitmiş durumda. Siyasilerin bu işe müdehale etmemesi, Trabzon emniyetinin statta almadığı önlem almaması ve şu dakika itibarı ile Valisinden emniyet müdürüne koltuklarında olması skandalın diğer boyutu.

Sevinmeselerdi diyenler 22/22 yapmış Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 2-3 yendiğinde sevinç gösteri yapan Trabzonspor takımına kimse engel olmamıştı. Saldıran, linç etmek isteyen oldu mu?
Hayır.

İsmail Kartal’a isabet eden maddeler,Livakovic’e gelen ve çenesini yaran madde,Tadic’in kafasına gelen madde,Yardımcı hakeme gelen ses bombası ve başıma isabet eden maddeye rağmen maç devam etti.

İsmail Kartal’ın maç sonu açıklamalarını iyi dinlemek gerekir. Şimdi bu olayda mağdur olan Fenerbahçe diye herkea kulağının üstüne yatacak.Tecrübeyle sabit.2015 yılında otobüs kurşunlandı hala faili bulunamadı.
Öyle yaparsanız bu akşamki olayşar da hep tekrar eder.Hakem Volkan Bayarslan dövüldü, hakemler odaya kitlendi, otobüs kurşunlandı bu akşam yaşananlar da normal geliyor yurdum insanına.

Fenerbahçe’li oyuncular da bu provakasyona karşılık verdi. Şimdi onlar ceza alsın diye çabalayacaklar!Halil Umut Meler’in maçı tatil etmemesi bambaşka bir skandal. Asıl müsebbibler ise “ Mert Hakan’a Trabzon’da yapsana o hareketi” diyenlerdir.Sahada meşale varken oyunu durdurmayıp İsmail’in elinde meşale dururken faul veren Halil Umut’a maç vermeye devam edin.

Şimdi Batshuayi, Oostervolde, Osayi’ye ceza verip hiç bir şey olmamış gibi davranacak yetkililer. Olan şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe’ye olacak.Komedi Lig öyle böyle devam ediyor işte.

Federasyon için bir şey söylemeye gerek VAR mı?
Artık Yeteeeeeeeeeerrrr.

Maçın Üçlüsü

Tadic - Fred - Osayi