Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenlik kariyerindeki dönüm noktası niteliğindeki ''Kuru Otlar Üzerine'' son olarak Netflix'te yerini almıştı.

Hande Subaşı ve Halil İbrahim Ceyhan “Bir Masaldı”nın provalarına başladı! Hande Subaşı ve Halil İbrahim Ceyhan “Bir Masaldı”nın provalarına başladı!

Nuri Bilge Ceylan'ın Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde Deniz Celiloğlu, Musab Ekici ve başarılı performansıyla Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar yer alıyor.

ŞARKI İZİNSİZ KULLANILDI

Son olarak ise Ferhat Göçer'in "Son Aşkım" adlı şarkısının Kuru Otlar Üstüne'de kullanıldığı ortaya çıktı.

Göçer konuyla ilgili; “Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen, onun filminde benim şarkımın kullanması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izleyen arkadaşlarım bana söyledi… Onun üzerine izledim ve gördüm… Bu arada filmi de çok beğendim… Bana da sürpriz oldu. Bana bildirse de telif istemezdim zaten.” dedi.

Bunların ardından NBC Film'in müdürü Barış Yıldırım, Ferhat Göçer'in yurt dışında olmasından dolayı başkanı olduğu MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy ile görüşerek özür diledi.

Söz konusu ihlalin gözlerinden kaçtığını belirten Yıldırım, Göçer'den özür dilediğini iletirken Göçer'i Ceylan'ın bir sonraki filminin Cannes'daki galasına davet etti.

FİLMİN KONUSU NE?

Kuru Otlar Üstüne, İstanbul’a atanmayı beklerken Anadolu’nun kuytusunda yer alan bir köye atanmış ve hizmetinin dördüncü yılını bitiren öğretmen Samet’in hikayesini konu alıyor. Samet ve meslektaşı Kenan, iki kız tarafından tacizle suçlanınca Samet kendisini durumdan kurtarmaya çalışıyor.

Muhabir: DEMET SAROVA