"İsmailağa'dan Açıklama:

Kritik Hollanda-Türkiye görüşmesi sona erdi! İşte öne çıkanlar Kritik Hollanda-Türkiye görüşmesi sona erdi! İşte öne çıkanlar

Cübbeli Ahmet ile İlişkimizin Sonlandığı" başlıklı mesajda İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Cübbeli Ahmet'in tarikatın mahrem konularını ifşa ettiği ve tarikatın itibarını zedelediği iddia edildi.

Açıklamada, "Cübbeli Ahmet Hoca'nın tarikatımız ve cemaatimizle artık hiçbir ilişkisinin olmadığını kamuoyuna bildiriyoruz" ifadesi kullanılarak, Cübbeli Ahmet'in tarikatın mahrem konularını açıkça dile getirerek İslam dinine ve Müslümanlara düşmanlık ettiği ve alaycı yorumlara malzeme sağladığı belirtildi.

Tarikatın medyaya bakış açısının net olduğu ve Cübbeli Ahmet'in defalarca uyarıldığı ancak söz vermesine rağmen tarikatın mahrem konularını kürsülere ve televizyon programlarına taşıyarak tarikata ve büyük davaya zarar verdiği ifade edildi.

Ayrıca, tarikatın medrese-tekke birlikteliğiyle devam eden irşad faaliyetlerinin kesilmemesi için çalışmalar yaptığı ve tarikatın mirası olan mukaddes yolu korumak için söz ve davranışlara karşı duracakları vurgulandı.

Sonuç olarak, Cübbeli Ahmet Hoca'nın tarikatla ilişkisinin sonlandığı, görüşlerinin ve açıklamalarının tarikat açısından bağlayıcı olmadığı ve tarikata zarar verdiği belirtilerek kamuoyuna duyuruldu.

‘MONTAJ SÖZ KONUSU’

‘Cübbeli Ahmet’, bugün yaptığı açıklama ile İsmailağa Cemaati’nin kendisini ihraç ettiğine yönelik açıklamasına yanıt verdi. Ünlü, “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin” dedi.
Sosyal medya hesabından yaklaşık 4 saatlik bir video paylaşan Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nin açıklamasında yer alan, “Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca’yı reddetti” ifadesine karşı çıktı.
Cübbeli Ahmet Hoca, “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi’nin müridiyse ben de Mahmud Efendi’nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ