Beşiktaş'ta seçim kararı alındı. Siyah-beyazlı yönetim, Lugano karşısında alınan 3-2'lik yenilginin ardından önce Şenol Güneş ile yolları ayırdı. Daha sonra ise seçim kararı alındığı duyuruldu. Bu durum gözlerin başkan adaylarına çevrilmesine yol açtı. Daha önce yapılacak ilk seçimde aday olacağını açıklayan Hasan Arat, seçimler öncesinde kadrosunu da belirlemeye başladı. Olağanüstü kongrede an itibariyle en güçlü aday olarak gösterilen Hasan Arat'ın kadrosunda önemli isimler bulunuyor. Ayrıca takımın başında düşündüğü ismi de belirlemiş durumda. İşte Hasan Arat'ın yapacağı hamleler...

GÜÇLÜ BİR KADRO İLE GELİYOR

Rahmi Koç'a yakınlığı ile bilinen Hasan Arat, Özyeğin ailesinden ve Sabancı ailesinden destek almıştı. Hatta Sabancı ailesinden Mehmet Kazancı'nın Hasan Arat'ın listesinde olmasına kesin olarak bakılıyor. Serdal Adalı ile de görüşen Hasan Arat, kendisinden destek istemişti. Serdal Adalı da kendisine destek sözü verdi. Bunun yanında Hasan Arat'ın görüştüğü isimlerden birisi de Ali Gültiken. Futboldan gelen bir ismi yönetim kadrosunda görmek isteyen Hasan Arat, Ali Gültiken'e de yönetim kurulunda yer alması için teklif götürdü. Ali Gültiken kabul etti. Yine daha önce Fikret Orman yönetiminde yer alan Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel de Hasan Arat'ın kadrosunda yer alması muhtemel isimlerden birisi olarak görülüyor. 

HASAN ARAT KİMDİR?

Hasan Arat, 1959 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde eğitim aldı. 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş'ta Süleyman Seba'nın başkan olduğu yönetimde ikinci başkanlık görevini yürüten Hasan Arat, siyah beyazlı camiada yakından tanınan bir isim. Adı başkanlık için geçen Hasan Arat'ın yapılacak seçimlerden başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HASAN ARAT NE İŞ YAPIYOR?

Hasan Arat, Fina Holding yönetim kurulu üyesidir. Uzun yıllar tekstil ve gayrimenkul yatırımcılığı alanında faaliyet gösteren şirketlerde yöneticilik yapmıştır. An itibariyle EOC (Avrupa Olimpiyat Komitesi) Yönetim Kurulu Üyesi ve TMOK (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi) Başkan Yardımcısı görevlerine devam etmektedir.

Hasan Arat, 2011-2017 yılları arasında da Acıbadem Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu bağımsız üyeliği ve Denetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Rihanna'dan şaşırtan itiraf: 'Vücudumu sergilediğim için pişmanım' Rihanna'dan şaşırtan itiraf: 'Vücudumu sergilediğim için pişmanım'

Hasan Arat, UNWTO – Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü İş Konseyi Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu ikinci başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur.

Hasan Arat geçmişte başkanlık görevini yürüttüğü IAF – International Apparel Federation’unun halen Yönetim Kurulu Üyesidir ve TGSD – Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nde bir dönem başkanlık görevini üstlenmiştir.

Editör: Orhan Duman