Birçoğumuz, filizlenmiş olsa da o kısmını kesip patatesi tüketmeye devam ediyoruz. Doktor Hüseyin Tapik, bu yapılanın aslında sağlık için çok yankış olduğunu anlattı. Yeşillenmiş ve filizlenmiş patateslerin yenmemesi gerektiğini, toprağa gömülerek yeni büyüyen pateteslerin tüketilebileceğini belirten Doktor Tapik, filizli patateslerin tüketilmesi halinde hem merkezi sinir sisteminde, hematolojik bölümde hem de gastro intestinal sistemde hastalıklar başlayabileceğini söyledi. Tapik, fazla tüketimin ölüme bile yol açabileceğini vurguladı. 

Bir kızı kendinize nasıl aşık edersiniz? Bir kızı kendinize nasıl aşık edersiniz?

Dr. Güseyin Tapik'in filizlenmiş patatesle ilgili dikkat çektiği noktalar şöyle:

-Filizlenmiş Patates uzun süre ve çok fazla yenildiğinde Öldürebilir!
- Filizlenmiş patatesler toprağa kavuşmak ister en iyisi onları dikip yenip patatesler elde etmektir
- özellikle son zamanlarda patateslere çok ilaç kullanılması suni gübrelerin verilmesi ve toprağın mikrobiotasının bozulması sonucu filizlenmeler çok çabuk oluşmaktadır.
- patatesler 20°’nin altında serin bir ortamda mümkün olduğunca karanlık bir alanda güneş ışığı görmeden düşük Nemde saklandığı zaman filizlenmesi çok geç olacaktır
- Ancak tezgahlarda direk güneş ışığına ve nemli ortamlara bırakılması sonucunda hemen Yeşile bölünecek ve filizlenecektir bu büyük bir ekonomik kayıptır.

Kaynak: LİLA OKYANUS