İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum'un Şişli'deki iftarına katılan ünlü sanatçı Orhan Gencebay, "Sadece İstanbul" şarkısıyla Cumhur İttifakı'na destek vermesiyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak bu destek aynı zamanda eleştirilere de neden oldu. Orhan Gencebay, destek verdiği Murat Kurum'un yanı sıra eleştirilerin de odağı haline geldi.

Orhan Gencebay'a yöneltilen eleştirilere ise eşi Sevim Emre yanıt verdi. Sevim Emre, yapılan eleştirilere karşı çıkarak, eşinin politik tercihlerini özgürce yapma hakkına sahip olduğunu ve bu tercihlerin sanatçının kişisel düşünceleriyle ilgili olduğunu belirtti. Aynı zamanda Sevim Emre, eşinin yıllardır sanat camiasında edindiği saygın duruşunun siyasi tercihleriyle çelişmediğini vurguladı.

Sevim Emre, Orhan Gencebay'ın Murat Kurum'a verdiği destekle ilgili olarak da, sanatçının uzun yıllardır tanıştığı ve güvendiği bir dostuna destek vermenin doğal olduğunu ifade etti. Ayrıca, destek verilen kişinin siyasi görüşüyle ilgili olarak da saygı duyulması gerektiğini ve bu durumun sanatçıya yöneltilen eleştirileri haksız kıldığını dile getirdi.

Uçakta rahatsızlanmıştı! İlber Ortaylı'dan THY'ye teşekkür Uçakta rahatsızlanmıştı! İlber Ortaylı'dan THY'ye teşekkür

SEVİM EMRE'DEN MUHALEFETE KÖPEK BENZETMESİ

Sevim Emre, Orhan Gencebay'ı "siyaset üstü bir kişilik" olarak nitelendirerek savundu. "İstese Cumhurbaşkanı bile olurdu" diyen Sevim Emre, bu durumun particilikle ilgisi olmadığını söyledi.

12 Punto'ya konuşan Sevim Emre, "Eşim siyaset üstü bir kişilik. İstese Cumhurbaşkanı bile olurdu. Bunun particilikle alakası yok. Hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanındayız. Köpekler havlasın boş verelim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞOK GAZETESİ