Grayscale'nin spot Bitcoin ETF'lerinden kaydedilen rekor çıkışlar, Bitcoin'in sert düşüş yaşamasına neden oldu. Bu doğrultuda, lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 4,87 düşüşle 61 bin 888 dolara gerilerken, Ether yüzde 6,87 ve Solana yüzde 8,28 oranında değer kaybetti. Grayscale'in spot Bitcoin ETF fonundan dün yaşanan 643 milyon dolarlık sermaye çıkışı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesinden bu yana görülen en büyük günlük çıkış olarak kaydedildi.


Grayscale’in spot Bitcoin ETF fonundan dün 643 milyon dolarlık sermaye çıkışı yaşanırken bu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesinden bu yana görülen en büyük günlük çıkış oldu.

Bununla birlikte, ETF'lere toplam net girişler 12 milyar dolara ulaşarak devam etti. Bu yatırımcı ilgisi, Bitcoin'in geçen hafta 73 bin 644 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasına yol açmıştı. Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürerek daha destekleyici para politikasına geçeceği beklentileri de geçen hafta boyunca Bitcoin'deki artışı desteklemişti.


Singapur merkezli QCP Capital ise bir notunda ETF çıkışlarının bugün de yakından takip edileceğini ve net çıkışların 'düşüş sinyali' olabileceğini belirtti.
 

Elektrik üretimi şubatta yüzde 8,2 arttı Elektrik üretimi şubatta yüzde 8,2 arttı

Singapur merkezli QCP Capital ise bir notunda bugün ETF çıkışlarının yakından takip edileceğini ve net çıkışların bir "düşüş sinyali" olabileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ