İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında İstanbul'da alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı. GAMER'de yaptığı konuşmada Yerlikaya, 103 etkinliğe izin verildiğini belirterek, "İstanbul'da şimdiye kadar 55 ilde toplam 103 ayrı etkinlik başvurusu yapıldı ve bunların tamamına izin verildi" dedi.

"İstanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi"

Kutlama yapılacak yerlerin önceden belirlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Önceliğimiz İstanbul'un huzuru, güvenliği ve kamu düzenidir. İstanbul genelinde, her yıl Ocak ayında valilik tarafından tespit ve ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları bulunmaktadır. Bu yıl İstanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi, geçmiş yıllardaki uygulamalarla uyumlu olarak. İşçi konfederasyonları ve bağlı sendikalar, ilan edilen yerlere başvurularını yapabilirler. Ancak bu yıl, bir konfederasyon ve bazı sendikalar Taksim'de kutlama yapmak için başvuruda bulundular ve 'Taksim'de Buluşalım' çağrısı yapıyorlar. Ancak kendilerine bu taleplerinin kabul edilmeyeceği İstanbul Valiliğimiz tarafından yazılı olarak bildirildi" şeklinde konuştu.

"Terör örgütleri 'Taksim Meydanı'na gelin' çağrısı yapıyor"

Taksim Meydanı'nda herhangi bir gösteri yürüyüşüne izin verilmeyeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Son bir haftadır terör örgütleri, 54 ayrı sosyal medya hesabından 'Taksim Meydanı'na gelin' çağrısı yapıyorlar. Taksim Meydanı, toplantı ve gösteri yürüyüşleri için belirlenen ve ilan edilen yerler arasında değildir. Bu bölge, güvenlik tedbirlerinin alınmasını zorlaştırması ve kişi hak ve özgürlüklerinin korunmasında riskler taşıması nedeniyle uygun değildir. Bir hak ve özgürlüğü koruma adına, diğer kişisel hak ve hürriyetleri riske atamayız. Ayrıca sosyal medyadan çağrı yapan terör örgütlerinin 1 Mayıs kutlamalarını eylem ve propaganda alanına dönüştürmelerine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mısır Çarşısı'nda yangın paniği Mısır Çarşısı'nda yangın paniği

"İstanbul'da 264 noktada 42 bin 434 polis görev yapacak"

İstanbul'da alınacak güvenlik önlemlerini de açıklayan Bakan Yerlikaya, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün huzur ve güven içinde kutlanması için İstanbul'da toplam 29 cadde ve sokak trafiğe kapatılacak. İl genelinde ise 264 noktada toplam 42 bin 434 polis görev yapacak. Ayrıca, İstanbul Valiliğine başvuran konfederasyon ve sendikaların belirli sayıdaki temsilcileri, Taksim Anıtı'na çelenk koyabilecek, basın açıklaması yapabilecek ve Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakarak saygı duruşunda bulunabilecekler" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA-AA