Türkiye’de son günlerde hiç olmadığı kadar “şike” konuşuluyor… Özellikle “Bahis Şikesi” herkesin dilinde.

Ancak dün Ankara’da oynanan 2. Lig A Grubu maçı bu kez “Hatır Şikesi”ni gündeme taşırken, futbolseverlerin aklına 25 Haziran 1982 yılında İspanya’da yapılan Dünya Kupası’nda oynanan Avusturya-Almanya maçını getirdi. Zira bu maç Dünya futboluna “hatır şikesi” kazandırmıştı.


1982’deki Dünya Kupası’nın B Grubu Batı Almanya, Avusturya, Cezayir, Şili seklindeydi ve daha grubun ilk macında Cezayir Almanlari 2-1 yeniyor, grupta bir anda iddialı duruma geliyordu. Daha sonraki maclarda avusturya ve almanya Şili'yi rahat geciyor, Cezayir ise Avusturya'ya 2-0 yeniliyordu. 

Son maclara gelindiğinde Cezayir, Şili'yi 3-2 yenmişti ve grupta kalan tek maç Almanca konuşan iki ülkenin maçıydı: Bati Almanya-Avusturya. Avusturya yenerse Almanya eleniyordu, Almanya 2 veya daha farklı skorla kazanırsa Avusturya kupaya veda ediyordu.

Ama Almanlar’ın maçı 1-0 alması iki takımı da bir üst tura taşıyacaktı ve de öyle de oldu. 10. dakikada gelen Hrubesch'in golunden sonra iki takımda futbol adına sahaya pek bir şey koymadı ve İspanyol seyircilerin islikli protestosu altıda güle oynaya bir üst tura çıktılar. 


Dün Akara’da oynan maç ise Türkiye futbol tarihine “Hatır Şikesi” olarak geçeceğe benziyor. Kimsenin şut çekmediği Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında, ikili mücadele bile yapılmadı. Öyle ki, foto muhabirleri hep tek tek futbolcu görüntülemek zorunda kaldı.

Peki karşılaşmanın berabere bitmesi sayesinde ne mi oldu?

İsrail, Shani Louk dahil üç kişinin cesedini ele geçirdi İsrail, Shani Louk dahil üç kişinin cesedini ele geçirdi


• Beşiktaşlı eski futbolcu Olcay Şahan yönetimindeki Ankaraspor play-off oynamayı garantiledi.
• Nazilli Belediyespor ligde kalmayı garantiledi.
• Zonguldak Kömürspor küme düştü.

Ve tüm futbolseverler Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı için soruşturma açılması çağrısında bulundu. 
Ancak bu çağrıyı yapanlar bile TFF’nin kılını kıpırdatmayacağını biliyordu.

YAVUZYILMAZ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan ve 90 dakika boyunca hiç şutun çekilmediği Ankaraspor - Nazilli Belediyespor maçının incelemeye alınması gerektiğini söyleyerek, konunun takipçisi olacağını açıkladı. Yavuzyılmaz, "2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor - Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır. Bunun bir sonucu olarak Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür. Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor. Konunun takipçisi olacağım" dedi.

Zonguldak1.

Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ