Ankara'da neler oluyor: MİT devrede Ankara'da neler oluyor: MİT devrede

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Narkoçelik-9" operasyonlarıyla ilgili ayrıntılar verilmektedir. Operasyonlar sonucunda toplamda 1 ton 43 kg uyuşturucu madde ve 387 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilmiş, 434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanmıştır.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine ve sokak satıcılarına karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullanmıştır.

Operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde yürütüldüğü belirtilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 41 ilde, Jandarma Genel Komutanlığı'nın ise 12 ilde operasyonlar gerçekleştirdiği bilgisi paylaşılmıştır.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarına da değinerek, farklı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri ile sokak satıcılarının sayılarını belirtmiştir. İstanbul, Sakarya, İzmir, Kocaeli, Kahramanmaraş, Konya, Tekirdağ, Samsun, Afyonkarahisar gibi illerde yapılan operasyonlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra uyuşturucu haplarının da ele geçirildiği ve çok sayıda zehir taciri ile sokak satıcısının yakalandığı ifade etti.

Kaynak: İHA