Egemen Korkmaz, yaptığı açıklamada, maçta yaşananları tasvip etmediğini ve böyle bir olayla gündeme gelmekten dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

"Böyle bir görüntüye dahil olmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Maçın sonunda, herhangi bir sorun çıkmaması için futbolcularımızı soyunma odasına gönderdim ve sahada tek başıma kaldım. Bu sırada güvenlik görevlileri beni tamamen etkisiz hale getirmişlerdi. Yerde yatan bir kişiye tekme atıldığını gördüğümde doğal bir tepkiyle olaya müdahale ettim. Taraftarların sahaya girmesi büyük bir hata olsa da, bazı oyuncuların sürekli olarak tribünleri tahrik etmek, ortamı germek ve olayları tırmandırmak amacıyla yaptıkları eylemler görüntülerde açıkça görülebilir."

Trans oyuncu Ayta Sözeri: 'Hayatta en çok erkek olmayı isterdim' Trans oyuncu Ayta Sözeri: 'Hayatta en çok erkek olmayı isterdim'

"Aynı kişiler, olaylar sonrasında özellikle sosyal medyada kesip biçtikleri görüntülerle algı oluşturma çalışmalarına başladılar." diyen Korkmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu oyuncuların, sanki ben ortada hiçbir şey yokken ve durduk yere onlara arkadan saldırmışım gibi suçlamaları tamamen kamuoyunu manipüle etmek ve kendi takımlarına iyi görünme çabasından başka bir şey değildir. Yaşanan olaylar beni ne kadar üzse de, karakterim gereği böyle bir durum karşısında tepkisiz kalamazdım. İnsan olarak yerdeki bir kişiye uygulanan şiddete tepki gösterdim. Bu durumun renklerle veya kulüplerle hiçbir ilgisi yoktur. Tüm kulüplere karşı büyük bir saygım vardır."

Kaynak: AA-Haber merkezi