Türkiye'nin en büyük madencilik, tünel inşa, makine ekipmanları ve iş makineleri fuarı olan Maden Türkiye 2024, 2-5 Mayıs tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP'ta gerçekleşti. Fuar, Türkiye'nin dört bir yanından ve 110 farklı ülkeden gelen katılımcı ve ziyaretçileri buluşturarak sektörde büyük bir etki yarattı.

Firari sanık kulübede kıskıvrak yakalandı Firari sanık kulübede kıskıvrak yakalandı

Maden Türkiye Fuarı, sektörün ihtiyacı olan makine, ekipman ve hizmetleri tek çatı altında sunmanın yanı sıra bu yıl özellikle iş makineleri bölümüne odaklanarak dikkat çekti. Ankara, İzmir, Zonguldak, Muğla, Manisa, Aydın, Eskişehir ve Sivas gibi şehirlerden gelen ziyaretçilerin yanı sıra Kanada, İran, Rusya, Avustralya, İngiltere, Kazakistan ve Almanya gibi ülkelerden de yoğun katılım yaşandı.

Fuar kapsamında düzenlenen "Kritik Mineraller" ve "Sürdürülebilir Madencilik" açık oturumları, sektör temsilcilerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyarak sektörde sürdürülebilirlik ve inovasyonun önemini vurguladı. Maden Türkiye 2024, katılımcılar ve ziyaretçiler için iş fırsatları ve sektör trendlerini keşfetme imkanı sundu.

Kaynak: İLKE DUYAN ERGÜR