Pazar günleri, haftanın yoğunluğunu geride bırakıp rahatlamanın ve sevdiklerinizle keyifli anlar geçirmenin en güzel zamanlarıdır. Bu özel günde, farklı ve lezzetli bir tatlıyla sofralarınıza renk katmak isterseniz, Kıbrıs tatlısı tarifimiz tam size göre!

Hem pratik yapımı hem de benzersiz tadıyla bu tatlı, mutfağınızda vazgeçilmez bir lezzet haline gelecek. Bol hindistancevizi ve kremalı yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu tatlı, aynı zamanda çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak.

İşte, sevdiklerinizle keyifli bir Pazar günü geçirmeniz için Kıbrıs tatlısı tarifi!

Sahte altınlara Ali Yerlikaya ayarı Sahte altınlara Ali Yerlikaya ayarı

KIBRIS TATLISI 

Keki:

3 yumurta 
Yarım su bardağı şeker 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı rondo da çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu 

Şerbeti:

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker 
1 paket vanilya

Kreması:

1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı şeker 
1 paket vanilya
En son çırpmak için 1 paket toz kremşanti
Üzerine süslemek için Hindistan cevizi

* Şerbeti için su şeker ve vanilyayı karıştırıp kaynatalım ve soğutalım.  

* Keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım sıvıyağ ekleyelim mikseri hiç çalıştırmadan karıştıralım.  

* Hindistan cevizi kırılmış ceviz galeta unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım (katı kıvamda bir hamur olacak) kullanacağımız borcama ya da tepsiye güzelce yayalım 160 derece de kontrollü olarak 30 dakika kadar pişirelim. 

Kreması için 

1 litre süte nişasta şeker ve vanilyayı ekleyelim ocağa alalım kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuyan muhallebiye 1 paket toz kremşanti ekleyelim ve mikserle güzelce çırpalım. 

Fırından çıkan keke soğuk olan şerbeti dökelim. Şerbeti kendini çekince üzerine muhallebisini yayalım en üstüne de Hindistan cevizi serpelim.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU